Door de nieuwe maatregelen zijn we genoodzaakt om meer tijd thuis door te brengen. Voor de één kan dit best lastig zijn, en voor de ander is dit een mooie gelegenheid om een nieuwe hobby te starten! Hou jij ervan creatief bezig te zijn en even helemaal tot rust te komen? Ook als je juist niet zo crea bea bent, is diamond paintings maken een ideale bezigheid. Je hebt namelijk geen ervaring nodig om prachtige kunstwerken te maken die op iedereen indruk zullen maken. Het enige wat je nodig hebt is twee handen, en een rustige plek aan een tafel. Ook voor kinderen zijn diamond paintings maken een leuke bezigheid. Naast dat je een mooi schilderij maakt, heeft het ook veel andere voordelen die goed zijn voor lichaam en geest.

 

Diamond painting verhoogt het concentratievermogen

Diamond paintings maken is voor iedereen. Wanneer je voor langere tijd dezelfde handelingen verricht, neemt je lichaam het als ware over en kunnen je hersens rusten. Hierdoor raak je in de ‘flow’, waardoor je je voor langere tijd kan concentreren en helemaal nergens aan hoeft te denken. Dit bevordert jouw concentratievermogen, wat je weer goed voor andere dingen in je leven kunt gebruiken. Ook voor kinderen is dit een leerzame bezigheid. Veel kinderen hebben moeite met voor langere tijd stilzitten. Met diamond paintings maken leren ze met plezier voor langere tijd te focussen, wat weer goed van pas komt op school!

 

Diamond paintings maken is goed voor de motoriek

Met diamond paintings bevestig je duizenden steentjes op een canvas. Met een schilderij van 40 x 40 heb je gemiddeld wel 12800 steentjes nodig! Dit vraagt dus om veel dezelfde handelingen. Na verloop van tijd gaat dit steeds sneller, waardoor je er handig in wordt. Deze handeling is ook goed voor de fijne motoriek. Zo ontwikkel je stabiele handen en vingers en train je jezelf in precieze handelingen. Voor kinderen die de fijne motoriek aan het ontwikkelen zijn is dit ook een goede oefening. Let wel op dat kinderen niet te vroeg beginnen. Voor kleine kinderen zijn de kleine steentjes en voorwerpen gevaarlijk omdat ze die in kunnen slikken. Vanaf een jaar of 8 zijn kinderen vaardig genoeg om zelf diamond paintings te maken en hun fijne motoriek te trainen.

 

Hoe maak je diamond paintings?

Wanneer je een leuke print hebt gevonden, kan je de diamond painting set bestellen. Hierbij is alles bijgeleverd zodat je direct kunt beginnen. Het canvas is voorzien van een plaklaag die beschermd is met folie. Zo kan je de folie voorzichtig verwijderen en de steentjes met een speciale pen opplakken. De steentjes verdeel je over de verschillende doosjes zodat je deze goed kunt bewaren. Het is belangrijk van boven naar onder te werken, zodat je de folie langzaam verwijdert. Met zoveel steentjes kan je de diamond painting natuurlijk niet in één keer afmaken. Wanneer je een tijdje pauze neemt, kan je de folie gewoon weer over het schilderij leggen. Zo is de plaklaag en de nieuwe laag met steentjes beschermd. Wanneer je de volgende keer weer wil beginnen, kan je gewoon weer verder gaan waar je bent gebleven.

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *