Lockpicken tot ver terug in de tijd

Het begrip eigendom en het bewaken van je eigendom gaat lang terug in de tijd. Vroeger werden kostbaarheden begraven of verstopt. De Romeinen waren de eerste die sleutels maakten. Deze waren erg groot en werden op de rug gedragen. Sindsdien is de ontwikkeling van sloten en sleutels snel gegaan. Het maken van sleutels werd een vakgebied apart. De ontwikkeling en opkomst van sleutels bracht de ontwikkeling van het lockpicking met zich mee.

Wat is lockpicking

Lockpicking is een Engelse term en er is geen goede Nederlandse vertaling voor te vinden. Lockpicking is het schadevrij openen van sloten zonder sleutel. Het fenomeen wordt steeds bekender. Het is in veel landen legaal om een lockpicking set in je eigendom te hebben. Er worden zelfs competities gehouden voor de lockpick liefhebbers in sommige landen. Ook bestaan er lockpick conferenties voor de echte lockpicking fans.

Veel verschillende tools voor lockpicking

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten lockpicking tools. Het is mogelijk om zelf te lockpick tools in elkaar te zetten. Dit klusje is echter niet voor iedereen weggelegd en vergt veel kennis en moeite. Online zijn ook veel verschillende tools te vinden voor het lockpicken. Een bekende tool voor het lockpicken is bijvoorbeeld de haak pick. Deze haak picks worden gebruikt om sloten op de klassieke manier te ontgrendelen. Ook in de categorie haak picks zijn weer veel verschillende soorten te onderscheiden. Het verschil zit in het uiteinde van de tool. Het uiteinde is altijd in de vorm van een haakje, maar de ene is langer, krommer, dikker, puntiger dan de ander. Naast de haak pick, bestaat ook de diamant pick. Dit gereedschap is bijna in alle lockpicking sets terug te vinden. De tool is te herkennen aan het driehoekige uiteinde. Er is ook een bal pick, met een rond uiteinde. De slangen pick, met een kronkelend uiteinde. Tot slot bestaat de rake pick, met een kartelrand langs het uiteinde. Met bovengenoemde artikelen moet het lukken om een standaard slot te openen. Een radiaal slot, ook wel bekend als de veiligere versie van het standaard cilinder slot, is echter ook te openen met bepaalde lockpick tools. Denk hier bijvoorbeeld aan de tension wrench en de tubular, verkrijgbaar in verschillend aantal pinnen.

Nut van lockpicking

Lockpicking is in eerste instantie bedoeld als hobby of als vak. Het lockpicking ontstond als behoefte bij slotenmakers, om de zwakheden van hun eigen sloten te testen. Het lockpicking groeide uit tot een hobby en later werd het zelfs als sport te beschouwen, met als doel het slot zo snel mogelijk te openen zonder sleutel en schade. Helaas wordt deze sport vaak snel door mensen geassocieerd met criminaliteit. Uit onderzoek blijkt echter dat de meeste inbraken gepleegd worden door middel van geweld. Het intikken van een ruit, doorbreken van een deur etc. Voor lockpicking is veel kennis van het slot en de tools die je gebruikt vereist. Veruit de meeste inbrekers beschikken hier niet over. Lockpicking wordt vooral gedaan door de echte liefhebbers.

Bron afkomstig van lockpickstore.nl

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *