Een tweedehandshuis? Ja, een tweedehandshuis. Want een mooi interieur bereik je niet alleen met het kopen van nieuwe meubels. Lees hier meer over het gebruik van tweedehandsspul, hoe je deze kan gebruiken in de ruimte en hoe het een unieke sfeer kan geven.

 

Kies de juiste plek

Tweedehandsspullen vinden die goed genoeg zijn voor jouw huis kan een crime zijn. Niet elke tweedehandszaak heeft meubels waar je snel een pareltje van een kast of stoel opduikt. Ga dan ook op zoek naar dat ene zaakje of naar die ene rommelmarkt om wat nieuws te scoren. Een makkelijke variant van de fysieke winkel is uiteraard de welbekende websites waar tweedehandsitems worden aangeboden. 

 

Kijk verder dan wat je ziet

Bij een mooi tweedehandsmeubel krijg je vaak al snel vintagevibes en het gretige gevoel dat je het gelijk wil kopen. Mocht dit gevoel niet allesoverheersend zijn, kijk dan verder dan je neus lang is, want in elk meubel is wel iets unieks te herkennen. Dat ene manke pootje van een kast of de lichtelijk muffe geur van een stoel kunnen afschrikken. Probeer voorbij deze manco’s te kijken en de mogelijkheden van het item te zien. Hoe ziet het eruit nadat je die ene stoel hebt opgeknapt? Hoe komt het meubel over als de muffe geur weggevaagd is? Het kan lastig zijn om het eindresultaat te visualiseren, maar tracht in ieder geval de mogelijkheden van een item te zien.


Niet alleen meubels zijn tweedehands te koop

Naast meubels, beeldjes, bestek en glazen zijn er ook andere items tweedehands te koop. Zowel in de kringloper of tweedehandswinkel als online kun je vaak tweedehands behang vinden of verf. Doe hier vooral je voordeel mee, maar wees kieskeurig met de kleuren en printjes die je koopt. Voorkom dat je je laten leiden door koopjes en houd een oog gericht op de algehele inrichting van de ruimte die je in gedachten hebt. Zo kun je een heel goed en goedkoop rood gordijn tegenkomen op een markt, maar als dit niet matcht met de rest van het interieur dan is het alsnog een miskoop. Mocht je echt geen kijk hebben op tweedehandsmogelijkheden, maar toch een uitstraling in de woonkamer willen hebben die neigt naar vintage? Ga dan samen met een interieurstylist de mogelijkheden na. Stylisten zoals Moeierboom Art kunnen je verder helpen. Op die manier weet je precies waar je op moet letten als je een tweedehandszaak binnenloopt in de toekomst

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *