Voordat je ledstrips gaat aanschaffen is het handig te bedenken waar je de ledstrips voor gaat gebruiken. Dienen ze als hoofdverlichting of als bijverlichting. Hoe meer lumen je kiest, hoe sterker het licht is. Ook kun je kiezen tussen 12 Volt of 24 Volt. Ook hierbij geldt: hoe hoger de voltage, hoe sterker het licht zal zijn. Ledstrips zijn in diverse kleuren te verkrijgen en kun je ook in veel gevallen dimmen. Hiervoor heb je een led strips controller nodig. Veel ledstrips komen met een afstandsbediening zodat jij vanaf de bank of vanuit bed de strips kunt aanzetten of van kleur kunt veranderen. De afstandsbediening staat in contact met de controller. In sommige gevallen kun je ook de ledstrips met je telefoon bedienen. Ook hiervoor heb je een controller nodig. 

Voeg meer sfeer toe met ledstrips

Ledstrips zijn een eenvoudige toevoeging in het interieur met een groots effect. Er zijn diverse plekken waar je de ledstrips kunt bevestigen voor meer sfeer en verlichting. Zo plaatst je de ledstrips onder de keukenkastjes om meer licht te creëren op het aanrechtblad. Ook kun je ledstrips achter een schilderij of achter je televisie plaatsen om een mooi effect te creëren. Voor meer sfeer of verlichting in de slaapkamer kun je een ledstrip onder het bed monteren of je kunt een ledstrip achter de bank plaatsen. Zo kun je een voorwerp of een donkere plek in de kamer verlichten of onder de aandacht brengen. Ledstrips kun je op diverse manieren verwerken in je interieur voor een mooi effect. 

Hoe bevestig je de ledstrips

Er zijn een aantal manieren waarop je de ledstrips kunt bevestigen. In de meeste gevallen komen de ledstrips met een plakrand. Hiermee kun je de ledstrips op vrijwel iedere oppervlakte vastplakken. Het ene merk heeft een betere plakrand dan het andere. Om ervoor te zorgen dat de ledstrip goed op zijn plek blijft zitten kun je kiezen voor een ledstrip profiel. Zeker wanneer je werkt met een 24 Volt ledstrip kan deze warm worden. Hierdoor kan de plakrand minder goed zijn werk doen. Met een aluminium ledstrip profiel kun je de ledstrips overal monteren en ben je ervan verzekerd dat de ledstrip goed op zijn plek blijft zitten. Hiermee zorg je er ook voor dat de ledstrip mooi wordt weggewerkt zonder dat je licht verliest. Met een profiel kun je zelfs je ledstrip op het plafond bevestigen.

 De voordelen van ledstrips

Ledstrips kennen veel voordelen. Zo zijn ze eenvoudig overal te plaatsen en geven ze direct meer sfeer en verlichting aan de ruimte. Daarnaast zijn ledstrips energiezuinig. Daarnaast is een ledstrip op afstand bedienbaar. Hierbij heb je de keuze tussen een afstandsbediening of je kunt de ledstrips bedienen via je mobiele telefoon of tablet. Veel ledstrips zijn daarnaast op maat af te knippen. Hierdoor kun je eenvoudig de strip op de juiste plek bevestigen. Ook kun je de kleuren aanpassen van de ledstrips. Zo heb je de keuze uit wit licht, warm licht of alle RGB kleuren. Hiermee kun je eenvoudig meer sfeer creëren in huis.

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *