Styling

Een hoeslaken aan de basis van je nachtrust.

14

Een dekbedovertrek wordt vaak gezien als de basis van de slaapkamer en een goede nachtrust. Dit is zeker waar. Het is echter van belang de rol  van een hoeslaken hierin niet te vergeten.

Een hoeslaken heeft een (matras)beschermende-, een temperatuur regulerende en een comfort biedende  functie.

(matras)beschermende functie.
Als basis bied een molton, ook wel molton hoeslaken of molton laken genoemd de bescherming aan uw matras. Dit dikke hoeslaken neemt (transpiratie)vocht op en helpt uw matras fris te houden. Voor de hygiëne is het van belang uw molton matrashoes regelmatig te wassen. Heeft u, uw kind of uw bejaarde vader of moeder te maken met incontinentie? Of bent u ver in de zwangerschap? Dan is het wellicht verstandig te kiezen voor een incontinentie molton. Een incontinentie molton is een waterdichte molton die uw matras nog beter beschermt tegen vloeistoffen. Voor mensen die veel bij het hoofd transpireren of (onbewust) kwijlen gedurende de nacht is een kussenvernieuwer aan te raden. Een kussenvernieuwer wordt ook wel een molton kussensloop voor uw hoofdkussen genoemd.

Boven uw molton matrashoes dekt u een hoeslaken. Dit is de eerste laag waar uw lichaam contact mee heeft en bied naast slaapcomfort en temperatuur regulatie ook bescherming aan uw matras.

Temperatuur regulerende functie.
Het type hoeslaken dat u kiest is van invloed op de temperatuur tijdens de instap, maar ook gedurende de nacht.

Bent u op zoek naar een koeler hoeslaken dan kunt u het beste kiezen voor een katoen hoeslaken, Percal hoeslaken (katoen), Percaline hoeslaken of Satijn hoeslaken (allen van katoen). Deze type hoeslakens hebben een koelere instap en hebben een goed ventilerend vermogen.

Een jersey hoeslaken (100% katoen maar elastisch geweven) of microvezel hoeslaken hebben een meer behaaglijke instap.

Kiest u voor een badstof hoeslaken, een velours hoeslaken of een flanel hoeslaken, dan gaat u voor de meest warme optie. Deze stoffen voelen ook wat zachter aan dan de  andere type hoeslakens.

Vaak wordt er in de zomer gekozen voor katoen, percal, percaline of satijn en in de koude herfst en wintermaanden voor badstof, velours of flanel. Jersey en microvezel zijn wat minder seizoensgebon8den.

Uiteraard zijn deze keuze volledig op persoonlijke voorkeur gericht en kiest u het hoeslaken dat u als het meest comfortabel ervaart.

Het is van hygiënisch belang om uw hoeslaken geregel te wassen (minimaal 1 keer per week).

 

Je houd misschien ook van..