Bij het scheiden van afval gelden een aantal tips, waarmee je dit karwei gemakkelijker kunt maken. Ten eerste de tip van een goede voorbereiding, waarbij je van tevoren taken verdeeld gericht op het waarborgen van het scheiden van afval. Je kunt bijvoorbeeld mensen binnen jouw bedrijf verantwoordelijk houden voor afvalscheiding en hiermee leidinggevende taken delegeren. Daarnaast kun je bij MilieuServiceNederland terecht voor het vinden van de juiste container. Hierbij kun je denken aan een container van een geschikt formaat en bestaande uit het juiste materiaal.

1. Soorten afval

Er zijn verschillende soorten afval beschikbaar, waarbij geldt dat je hier de verschillende soorten afval in kunt gooien. Je kunt hierbij denken aan kartonnen dozen, hetgeen in de papierbak gegooid moet worden. Daarnaast is er nog groenteafval, waar tevens een aparte bak voor bedoeld is. Zorg ervoor dat de verschillende soorten afval niet door elkaar gaan, hiermee waarborg je de kwaliteit van het afval en kan het opnieuw gebruikt worden. Verder kun je kiezen voor een rolcontainer op MilieuServiceNederland.nl en hiermee afval verzamelen. 

2. Afval scheiden

Het kan vrij lastig zijn om afval te scheiden, met name als het afval verspreid ligt over het gehele terrein. In dat geval is het belangrijk om meerdere afvalbakken aan te schaffen en deze op tactische plaatsen neer te zetten. Hierbij kun je denken aan een plaats die voor iedereen bereikbaar is. Het plaatsen van meerdere containers levert verschillende tactische en logistieke voordelen op. Zorg er voor dat je etiketten plaatst op deze containers, zodat medewerkers binnen jouw bedrijf een idee hebben over de soort afval die hierin gegooid mag worden. 

3. Cultuur

Ten slotte is het belangrijk om een cultuur te creëren binnen jouw huishouden of bedrijf waarin het scheiden van afval de norm is. Zeker binnen een organisatie is het lastig om afvalscheiding te stimuleren. Een cultuur om afval te scheiden creëren is dan ook niet gemakkelijk om te doen en toch cruciaal, aangezien je hiermee voldoende motivatie en discipline bij de medewerkers brengt. Stel een gezamenlijk doel en werk hier naartoe, zodat je meer kans hebt op het behalen van doelstellingen. Verder is het belangrijk dat binnen het bedrijf medewerkers elkaar aanspreken en verantwoordelijk houden, zodat niemand kan wegkomen met het gooien van afval op de grond. 

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *