Een zeer unieke en specifieke vormgeving, een metalen wenteltrap geeft jouw pand een ruimtelijke uitstraling. Doordat wenteltrappen niet voorzien zijn van een spil geeft het de trap en de ruimte een open en overzichtelijke uitstraling. Niet zo gek dus dat wenteltrappen veel worden geplaatst in winkels, kantoorpanden en ruime woningen om je woning of pand helemaal af te maken. Wel betekent de afwezigheid van de spil dat de trappen aan strenge constructieve eisen moet voldoen. Daarom wordt er meestal gekozen voor een metalen wenteltrap. Benieuwd naar verdere informatie en de mogelijkheden van een wenteltrap? Lees snel verder en kom er ook achter waarom een metalen wenteltrap niet mag missen in jouw woning of pand. 

Verschillende opties op wenteltrappen

De meest voorkomende wenteltrap is de trap met twee gebogen zijbomen waartussen de treden zijn bevestigd. De zijbomen van een wenteltrap zijn meestal gemaakt van plaatstaal. De traptreden van een wenteltrap kunnen van vrijwel elk materiaalsoort zijn. Ook glazen traptreden en traptreden van natuursteen zie je steeds vaker voorbij komen.

Metalen wenteltrap of metalen spiltrap?

Een metalen wenteltrap wordt vaak door elkaar gehaald met een metalen spiltrap. De meeste mensen denken dat dit dezelfde soort metalen draaitrap is, maar alleen een andere benaming. Dit is niet juist. Een metalen wenteltrap is, als je goed kijkt, een andere soort trap dan de metalen spiltrap. Het verschil zit in de bevestiging van de trap. 

De metalen wenteltrap is een trap waarbij de traptreden om een open ruimte in het midden naar boven lopen. De metalen wenteltrap is aan de eerste traptrede en aan de laatste traptrede vastgezet. Daarbij ondersteunt de trap zichzelf.

De metalen spiltrap is een trap waarbij de treden vanuit het midden aan een metalen paal zijn bevestigd. De trap draait 180 graden om de paal heen. De metalen spiltrap is daarom heel geschikt voor kleine ruimtes of waar weinig plek is. 

Metalen wenteltrappen op maat

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden in metalen wenteltrappen. Daardoor is elke metalen wenteltrap uniek en daarom ook volledig af te stellen op jouw wensen. Spiltrap Centrum is gespecialiseerd en heeft veel ervaring in het bouwen en ontwerpen van stalen wenteltrappen

“Doen waar je goed in bent. Dat is onze slogan van Spiltrap Centrum. Door dicht bij ons vakmanschap te blijven, kunnen wij de beste kwaliteit van metalen trappen bieden. Binnen een bouwproces werken wij samen met verschillende bouw- en constructiebedrijven. Elke partij maakt bij het project zijn eigen tekeningen met de daarbij horende informatie. Met al deze informatie kunnen wij de ideale metalen buitentrap maken, waarvoor jij je metalen wenteltrap ook maar nodig hebt.’’

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *