Iedereen kent het woord wel, vastgoed. De betekenis ervan en wat er allemaal onder valt, is voor niet iedereen duidelijk. In dit blogartikel lees je meer over vastgoed.

Vastgoed

Een ander woord voor vastgoed is onroerend goed. Als we het over onroerend goed hebben, hebben we het over bijvoorbeeld huizen, bedrijfspanden, en of fabrieken. Hieronder valt ook de grond die je erbij krijgt. De reden dat mensen vaak in vastgoed investeren is omdat je met vastgoed weinig last hebt van inflatie. Ook is het een stabiele manier van inkomen. Het investeren in vastgoed wordt vaak gezien als passief inkomen. Je hoeft er namelijk zelf niks voor te doen, maar je inkomen krijg je wel. Je kan ook aandelen hebben in de vastgoed.

De onderdelen van vastgoed

In de wereld van vastgoed zitten enorm veel verschillende onderdelen waar je je mee bezig moet houden. Een aantal voorbeelden zijn:

  • Risk management
  • Integraal vastgoedbeheer, hier zijn mensen bezig met het factureren en verzekeringen etc.
  • Technisch vastgoedbeheer, hier zijn mensen bezig met incidenten, verbouwingen, renovaties en facilitair management.

Commercieel vastgoed

Commercieel vastgoed is vastgoed dat bedoeld is om winst te generen uit huurinkomsten. Je gaat er dus zelf niet wonen. Mocht je geïnteresseerd zijn in commercieel vastgoed, dan kan je uitstekend terecht bij de vrienden van Boers & Lem! Zij zijn expert op het gebied van commercieel vastgoed en nog veel meer onderdelen op het gebied van vastgoed!

Een tweede huis kopen

Nadat ik samen met mijn vriendin een financiële meevaller had, wilden we graag een tweede huis kopen. Dit stond al vrij lang bij ons op de planning, omdat we beiden geïnteresseerd zijn in de vastgoed wereld. Door middel van een tweede huis kunnen wij meer inkomen voor ons samen. Met de extra inkomsten willen wij graag gaan sparen om samen 6 weken lang een roadtrip door Afrika te maken! Met ons doel in zicht zijn we bezig gegaan met ons plan, een tweede huis kopen. Wij hebben ons tweede huis in Lochem gekocht. Wij zijn in samenwerking gegaan met Marieke Kok makelaardij! De Makelaar in Lochem heeft ons goed begeleid tijdens het proces van het kopen van een tweede huis.

 

 

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *