Het is zover! Je zit al een tijdje met het idee dat je wat aan de tuin wil doen maar je weet niet zo goed wat je kunt doen of je kan de tijd niet vinden om er mee bezig te gaan. Daarom ga ik hier een paar tips geven om je tuin een andere uitstraling te geven met een paar kleine stappen. Je hoeft niet altijd gelijk alles te veranderen!

grind en stenen

Je kan al snel een andere uitstraling aan je tuin geven als je gaat werken met stenen in de tuin. Je kan denken aan een pad van grind die je naar de achterkant van de tuin kan laten leiden. Of eventueel kun je met stenen een border maken zodat je verschillende hoogtes creëert in de tuin en daardoor weer een heel ander beeld krijgt. Wil je graag grind kopen? Bereken dan goed de oppervlakte voor de juiste hoeveelheid. Op de website van de verkoper hebben ze vaak ook wel handige tools hiervoor!

Verlichting

Tuin verlichting is ook een ideaal product om een hele andere sfeer te creëren in de tuin. Je kan bijvoorbeeld met spotjes werken om bepaalde onderdelen in de tuin uit te lichten waar je trots op bent. Bijvoorbeeld die ene mooie boom in het midden van de tuin of het pad dat je met grind hebt gelegd zoals hier boven genoemd. Wees creatief en voor je het weet ziet alles er al heel anders uit! Je kan werken met verschillende spotjes of je koopt een aantal tuinverlichting sets waar je direct mee aan de slag kunt!

Speel met water

Je kan er ook voor kiezen om water aan je tuin toe te voegen. Je kan denken aan het toevoegen van een kleine vijver of eventueel een water ornament. Op deze manier breng je weer en ander element in de tuin. Je kan genieten van het geluid dat het water maakt en je hebt er een nieuwe eyecatcher bij. Je kan dit zo plaatsen in de tuin dat het hele aanzicht dat je had veranderd.

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *