Elke dag vrolijk thuiskomen en aan het einde van de maand wat extra geld overhouden om leuke dingen van te doen. Hoe doe je dat en waar moet je op letten als je nieuwe verlichting voor je huis koopt? Het antwoord is niet altijd even simpel. Vooral omdat er zoveel keus is en niet alle lampen duurzaam zijn en niet alle duurzame lampen sfeervol zijn. Je ziet regelmatig huiseigenaren voorbij komen die een duurzame oplossing hebben gekozen waarbij de woonkamer te fel is belicht. Ook kan je niet direct de lamp in kijken zonder dat je wordt verblind. Dit is vaak storend voor de bewoners en straalt alles behalve sfeer uit.

Sfeer en warmte

Kortom je wilt beide, en hoe doe je dat? Het antwoord bij duurzaam ligt bij LED. LED is een duurzame oplossing en gaat jaren mee. Ook is de lichtsterkte uitgelegd in Kelvin vaak zo sterk dat het voldoende licht brengt.

Er zijn diverse lampen die een ander soort glas hebben waarin dit is verwerkt. Het licht blijft helder maar doordat de behuizing doffer of een andere kleur heeft creëer je een combinatie van sfeer en kleur. Ook is de achterkant open waardoor het licht aan de bovenkant zich verdeeld over het plafond. Zo krijg je dus dat het licht zich aan twee kanten ontwikkeld en heb je een helder licht aan de bovenkant en een doffer warmer licht aan de onderkant.

Kosten?

Het is niet altijd even goedkoop maar op de lange termijn zie je dat LED veel voordelen biedt doordat het lang meegaat en weinig stroom verbruikt. Ook kan je hierdoor verlichting gebruiken die uitgaat wanneer je weggaat. Dit zorgt voor een goede verhouding tussen gebruik en nut. Wanneer je buiten bent hoeft de verlichting niet aan te gaan bijvoorbeeld.

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *