Overal op het internet is het duidelijk: Millennials hebben eigenlijk geen idee wat ze doen. En dat is logisch, want niks bereid je echt goed voor op het volwassen leven, al helemaal niet wanneer je bent opgegroeid in een tijd waarin alles extreem veranderde ten opzichte van je ouders. De opkomst van computers, mobieltjes en alle films en series binnen handbereik. Het maakt het niet makkelijk om jezelf te vormen als een volwassene zoals je ouders zijn.

 

Omdat het nogal lastig kan zijn om je uit het niets als een volwassene te gebruiken, leer je in dit artikel hoe jij je volwassenheid kunt faken tot een niveau waarbij je eraan gewend bent om je volwassen te voelen. In dit artikel: Je woning inrichting. Lees snel verder om te leren wat jij kunt doen om jouw woning volwassener over te laten komen.

De woonkamer

De ruimte die de meeste mensen die bij jou langskomen zullen zien is natuurlijk de woonkamer. Dit is dus de perfecte ruimte om als eerste aan te pakken. Hierbij zijn een aantal dingen die het meest opvallen in je woonkamer:

 

 • Entertainment set
 • Meubels
 • Kunst

Je volwassen entertainment set

Als millennial weet je natuurlijk alles over kwaliteit elektronica en investeer je waarschijnlijk in de beste audiovisuele technieken. Zorg er dus voor dat deze ook de aandacht krijgen om naar een hoger niveau getild te worden.

 

Dit doe je bijvoorbeeld door je smart-TV aan de muur te monteren of op een mooie kast neer te zetten. Gebruik vervolgens vloerstandaarden voor je speaker set, zodat je het geluid optimaliseert. Door extra meubels te gebruiken voor je entertainment set, lijkt het meer alsof je al je zaken goed geregeld hebt. Net als een volwassene.

 

Maar de meubels voor je entertainment set zijn niet de enige in je woonkamer. Hoe zorg je voor een volwassen uitstraling van je meubels in je woonkamer?

Volwassen meubels in huis

Dit punt geldt eigenlijk direct voor vrijwel elke ruimte in je huis, maar zorg er met je meubels voor dat ze duidelijk uit één set komen. Dus je banken moeten matchen, maar ook je keukenstoelen.

 

De enige manier waarop je hiermee kunt spelen, is wanneer je investeert in designer meubels en die combineert met wat goedkopere meubels. Koop je verschillende keukenstoelen van diverse designers, dan heb je meer dynamiek in je keuken, maar de volwassenheid komt voor uit het feit dat je designer hebt gekocht.

 

Hoe zorg je voor matchende meubels? Maak gebruik van deze tips:

 1. Heb je verschillende banken? Maak of koop hoezen die je om de banken heen kunt doen. Deze vorm van extra bescherming wordt door veel volwassenen toegepast en zorgt voor een meer warme uitstraling van je woonkamer.
 2. Kijk veel rond op Marktplaats, Vinted of weggeefhoeken op social media. Hier verkopen mensen hun huisraad soms voor spotprijzen. Zo regel je goedkoper een hele set meubels voor jezelf.
 3. Als je veel houten meubels koopt, kijk dan eerst welke houtsoorten het beste bij elkaar passen. Kijk ook goed naar de kwaliteit van het hout. Zitten er al splinters aan hier en daar of is de laklaag los aan het komen? Dan lijkt je interieur direct een stuk goedkoper en minder volwassen.

Volwassen kunst in je woonkamer

Dit is wederom een tip die je eigenlijk door je hele huis kunt toepassen. Een volwassen huis kan niet zonder kunst! Of het nu gaat om een groot en opvallend kunstwerk aan de muur of een mooi beeldje op je dressoir. Je volwassen woning kan niet zonder kunst.

 

Kijk dus veel rond, online of in de galerie van een kunstenaar, om een kunstwerk te vinden dat jou echt aanspreekt. Koop dus niet zomaar iets omdat het goed bij je interieur past, je merkt pas dat iemand echt volwassen keuzes maakt, wanneer ze met passie kunnen praten over de kunstwerken in hun woning. Leer dus zoveel mogelijk over de kunstenaar en het kunstwerk zelf, zodat je er altijd over kunt vertellen wanneer je bezoek hebt.

De slaapkamer

Een ruimte in je woning die zeker niet over het hoofd mag worden gezien, is de slaapkamer. Hier spendeer je toch voldoende tijd in en als je een keer iemand bij jou hebt slapen, dan vertelt je slaapkamer een hoop over je. Daarom pak je de volgende punten aan:

 • De kledingstoel: Volwassenen gebruiken hun kledingkast. Haal de stoel uit je kamer of gebruik hem waar deze voor bedoeld is; zitten in je slaapkamer.
 • Je bed: Maak elke ochtend, hoeveel haast je ook hebt, je bed op. Een mooi opgemaakt bed voelt extra uitnodigend.
 • Geur: Plaats geurstokjes in je slaapkamer. De meeste mensen ruiken niet al te fris in hun slaap (veel vrijkomende adem, oncontroleerbare windjes, zweet), maar met geurstokjes ruikt jouw kamer altijd lekker.

 

Als je deze punten aanpakt, wordt jouw kamer een serene ruimte om echt tot rust te komen.

De keuken

Of je er nu veel gebruik van maakt of niet, zorg ervoor dat jouw keuken op orde is. Dit doe je op de volgende manier:

 

 1. Creëer een natte en droge kant van je gootsteen. Eén voor de vuile vaat en één voor het koken.
 2. Gebruik een kruidenmolen of -rek.
 3. Gebruik meerdere snijplanken; één voor kip, één voor ander vlees en één voor groenten.
 4. Maak regelmatig je gootsteen en kooktoestel schoon.
 5. Zorg voor een duidelijke inrichting van je keukenkastjes.

 

Wanneer je keuken op orde is, zul je merken dat je nog sneller en gemakkelijker gaat koken. Daarnaast wordt vrienden of familie uitnodigen voor een diner bij jou thuis ook direct een stuk minder stressvol.

Heerlijk tot rust komen in jouw volwassen woning

Wanneer je huis op orde is, heb je ook meer orde in je hoofd en zul je merken dat je echt goed tot rust kan komen. Zo kun je je meer richten op andere aspecten van je volwassen leven, zoals je relaties, je werk en je hobby’s. Succes!

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *