voordelen houtkachel

Een houtkachel in huis zorgt voor veel sfeer en gezelligheid. Het is een voordelige optie om het huis lekker te verwarmen doordat hout goedkoop in aanschaf is. Wat is er fijner dan thuiskomen in een warm huis dat ruikt naar brandhout. Een knisperend haardvuurtje en de dansende vlammen voegen direct gezelligheid toe aan de kamer. Hout is een voordelige brandstof waardoor je op een betaalbare manier je woning kunt verwarmen. Veel houtkachels bieden daarnaast de mogelijkheid om eten of drinken in te verwarmen. Zo warm je een heerlijke kop chocolademelk of een kop soep op bij het warme haardvuur van de houtkachel.  

Een fijne warmtebron met weinig onderhoud

Een houtkachel vraagt om weinig onderhoud. Eens in de zoveel tijd kun je een deel van het as uit de houtkachel halen. Om roetaanslag te voorkomen zorg je ervoor dat je de houtkachel altijd direct heet opstookt. Eens in het jaar kun je de volledige houtkachel inclusief schoorsteen schoonmaken. Kies altijd voor droog brandhout voor een optimaal vuurtje dat lang zal branden. Om zeker te weten dat een houtkachel in de woning past kun je een bouwkundige keuring laten uitvoeren. Daarnaast heb je de keuze uit een houtkachel voor binnenshuis of een houtkachel die je buiten in de tuin of onder de veranda kunt plaatsen voor meer warme en sfeer. 

De houtkachels van toen en nu

De houtkachel heeft door de jaren heen een flinke metamorfose ondergaan. Met de komst van de moderne houtkachel heb je minder last van rookvorming in de woning en kun je op een veilige manier genieten van de warmte. De houtkachels zijn tegenwoordig in alle soorten en maten te verkrijgen. Zo vind je altijd wel een houtkachel die mooi past bij het interieur. In de kachel winkel vind je een breed aanbod aan diverse houtkachels en alle accessoires die je nodig hebt om een lekker vuurtje te stoken. Hierbij kun je denken aan een schep voor de as of een pook om het vuur weer op te doen laaien. Kies je voor een strak moderne houtkachel of voor een klassiek model?

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *