Gietvloeren zien we steeds meer terug in woningen. In de basis vonden we deze vloeren vooral in grote en/of industriële ruimten, zoals fabriekshallen, scholen en andere bedrijfsruimten. Maar hoe komt het dat we deze vloeren nu ineens in steeds meer woningen terugzien en waarom kiezen mensen hiervoor?

In dit artikel nemen wij je mee in de opkomst van deze trend én leggen we je uit waarom huishoudens er zo enthousiast over zijn.

De gietvloer

Zoals de naam al doet vermoeden, is een gietvloer een vloer die gegoten wordt. Net als beton is het een vloeibare substantie die je giet, gladstrijkt en laat uitharden. Veel mensen spreken van een gietvloer “leggen”, maar feitelijk is dat dus niet het geval.

Een eigen twist

Het voordeel van zo’n vloeibare substantie, is dat je het met allerlei kleuren en tinten kunt mengen voor hij gegoten wordt. Net als verf, is het in iedere denkbare kleur te mengen. Op die manier kan het een glanzend witte vloer zijn, een stoere beton look of juist een wat landelijke bruin of beige tint.

Van industrie naar woningen

Maar hoe komt deze vloer dan ineens in onze woningen terecht? Deze overgang is eigenlijk niet gek. Het is algemeen bekend dat de industriële woonstijl steeds populairder is. De winkels en websites hangen en staan vol met industriële meubels en inspiratie. En daar past zo’n vloer natuurlijk perfect bij! Daarnaast werd men steeds bekender met de voordelen van deze vloer.

De voordelen van een gietvloer

De gietvloer heeft vele voordelen, waardoor hij juist voor gebruik in de woning steeds geliefder werd. En door deze voordelen wordt hij eigenlijk tegenwoordig door de gehele woning toegepast. Van de woonkamer en keuken, tot de slaapkamer, kinderkamer en zelfs de badkamer. Waarom dat is? Dat haal je uit deze belangrijkste voordelen.

  • Een gietvloer voelt warm en zacht aan, waardoor het heerlijk wonen is;
  • De vloer gaat daarnaast perfect samen met vloerverwarming;
  • De vloer is geheel naadloos, wat zeer voordelig is voor het onderhoud en de hygiëne;
  • Onderhoud? Dat is er trouwens toch nauwelijks. Af en toe een swiffer erover en je vloer gaat levensjaren mee;
  • De vloer is daarnaast waterdicht. Ook een goede keuze voor de badkamer dus;
  • En wist je tot slot dat de vloer brandwerend is? Een ongelukje in de keuken of bij de open haard zal zich niet kunnen uitbreiden via de vloer. Veiligheid voorop!

Niet gek dus, dat zoveel huishoudens voor een gietvloer gaan.

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *