Een betonpoer. Bij de meeste mensen gaat er niet direct een belletje rinkelen bij het horen of zien van deze term. Wat is dit nu eigenlijk, een betonpoer? En vooral, waarom is ‘ie nuttig? Bouwers en doe-het-zelvers begrijpen onmiddellijk waar een betonpoer voor wordt gebruikt en wij leggen het ook graag even uit aan onze lezers.

De betonpoer, buitenwerken kunnen niet zonder

Een betonpoer is als een betonvoet van een parasol bijvoorbeeld. De parasol verzinkt in de betonvoet en krijgt hiermee een stevig anker. De betonvoet zorgt er eveneens voor dat de parasol niet weg kan waaien. Hetzelfde effect biedt een betonpoer bij kleinere bouwconstructies, zoals carports, tuinhuizen, hekwerken (zoals schuttingen), terrasoverkappingen en overige, kleinere, bouwwerken. De betonpoer vormt hiermee de fundering van het bouwwerk en draagt het gewicht als een schakel tussen bouwwerk en de ondergrond.

De betonpoer is zowel verkrijgbaar met een gat, als met een draadeind (of meerdere draadeinden) of hoogte versteller, in vele uitvoeringen. De gemakkelijkste werkwijze is het bestellen van een prefab betonpoer. Dit zijn betonpoeren met de meest gangbare maten en toepassingen voor de bouw die kant-en-klaar verkocht worden. U koopt de prefab betonpoer bij beton leverancier Betondingen.nl.

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *