Tegenwoordig kan je geen wijk meer inrijden zonder dat je zonnepanelen ziet. De zonnepanelen staan voor de Nederlanders symbool aan het verduurzamen van je woning. Maar hoe gaat het in z’n werking? In dit blogartikel lees je meer over zonnepanelen.

Hoe werken zonnepanelen?

Een zonnepaneel bestaat uit zonnecellen. Deze zonnecellen zijn meestal gemaakt van silicum. Silicum werkt alleen als er licht op valt. Als de zon op het paneel schijnt, komt er elektrische stroom tussen de positieve lading bovenop de cel, en negatieve lading eronder. Dit wordt ook wel gelijkstroom genoemd.

Plaatsing zonnepanelen

Een goede ligging voor zonnepanelen is cruciaal om het meeste rendement uit je investering te halen. Los van de hoeveelheid zon op de panelen valt, is de helling van je dak ook erg belangrijk. Ook de schaduw is belangrijk. Als je normale zonnepanelen hebt, kan het invloed hebben op de rest van je zonnepanelen, als een deel van je zonnepanelen in de schaduw staan. Ook in de winter kan je gewoon gebruik maken van de stroom van je zonnepanelen. In de winter schijnt de zon minder vaak, maar ook door de bewolking heen valt er genoeg licht op de zonnepanelen om stroom te genereren.

Wat is het financiële voordeel van zonnepanelen?

Een van de grootste voordelen van zonnepanelen is dat je niet alleen nu geld bespaart, maar ook in de toekomt. De energieprijzen stijgen enorm! Daarom haal je steeds meer voordelen uit je zonnepanelen. Met de plaatsing van 10 zonnepanelen bespaar je ongeveer al 500,- per jaar!

Mijn eigen ervaring

Ik heb onlangs een huis laten bouwen met mijn vriendin. Dit hebben wij gedaan in Denekamp. Tijdens de bouw van ons huis hebben we erg veel de focus gelegd om ons huis zo duurzaam mogelijk te maken. Wij vinden dit namelijk erg belangrijk. Een betere wereld begint bij jezelf! Daarom hebben wij er ook voor gekozen om zonnepanelen aan te schaffen. Voor zonnepanelen in Denekamp zijn wij bij Keurig Advies geweest! Zij hebben ons goed geholpen en wij hebben nu prachtige zonnepanelen op ons dak!

 

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *