Op zoek naar een Ultra HD TV ofwel, 4K TV aanbieding? Dan is het wel belangrijk dat je weet waar je naar op zoek bent. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen 4K en full HD? En wat zijn de voordelen van Ultra HD Televisies? Dat gaan we je proberen uit te leggen in dit artikel.

Wat is het verschil tussen 4K en Full HD?

Ultra HD is een zeer hoge resolutie en is met een resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels vier keer zo hoog als Full HD! Je hebt dus een haar scherp beeld omdat je veel meer pixels te zien krijgt dan normaal. De ontwikkelingen gaan echter erg snel en de eerste 5k resolutie schermen zijn al op de markt. Binnen enkele jaren zullen de eerste 8k schermen voor consumenten op de markt komen. De techniek staat voor niets!

Is een 4K scherm in de praktijk echt scherper dan Full HD?

Op papier is een 4K scherm dankzij de pixeldichtheid veel scherper dan een Full HD scherm. In de praktijk kan dit echter anders ervaren worden en dat komt door de afstand die je van de TV afzit. Hoe dichter je op de TV zit, hoe beter de pixeldichtheid te zien is waardoor het beeld er dus scherper uitziet. Maar zet je een full HD scherm en een UHD scherm op 4 meter afstand en vergelijk je de scherpte, dan kan het zijn dat je minder verschil ziet.

Beeldondersteuning voor Ultra HD

Tegenwoordig heb je speciale zenders die UHD ondersteunen. Op de KPN box is dat vanaf zender 700 en daarboven. Als je gebruik maakt van een Smart TV en bijvoorbeeld Netflix kijkt op je nieuwe 4k Televisie, dan zijn er speciale series, films en programma’s die speciaal zijn gemaakt in de 4k resolutie, waardoor je heerlijk kunt genieten van alle voordelen die een UHD scherm met zich mee brengt. Daarnaast zijn de meest nieuwe consoles zoals de Xbox One X en Playstation 4 Pro zo gebouwd dat de games 4k resolutie ondersteunen. Hou de 4k tv aanbiedingen in de gaten voor leuke kortingen!

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *