Het is zeer belangrijk om te controleren of de voorgestelde dimmer werkt met de geselecteerde LED-lamp voor het plegen van een specificatie

Enkele maanden geleden, Lux Review opende deze discussie met dimmen LED-lampen: de do’s en don’ts. Hier verdiepen we verder in de kwestie en kijken naar wat het betekent zodra de beslissing genomen om verder te gaan met een dimbare LED-installatie.

 

Hier zijn een paar dingen die je moet checken voordat je LED lampen gaat kopen:

  • Flicker
  • Knipperen
  • Stotteren dimmen
  • Onvoldoende dimmen
  • Mislukte LED driver
  • Mislukte dimmer

 

Kies eerst de dim methode

Er zijn duizenden verschillende Dimbare LED-armaturen op de markt, maar slechts drie belangrijke soorten dimmen methode: lichtnet dimmen, Dali of DMX. (zie vak, hieronder) Dus kies wat voor soort dimmen u wilt voordat u een LED-armaturen te selecteren. Meer verlichting controle fabrikanten zijn het verstrekken van lijsten van LED-producten die zij hebben getest op compatibiliteit met hun apparatuur en dit is een zeer nuttige service aan een voorwaarde.

Als je meer informatie wilt voordat je LED spots gaat kopen kunnen wij je aanraden om te kijken op de website van Letsleds. Daar vind je veel nuttige informatie over wat je echt moet weten voordat je een led spot koopt, en hoe je deze bijvoorbeeld goed dimt. Kijk hier voor meer informatie.

Koop geen goedkope drivers, goedkoop is duurkoop

De meeste verlichting controlesystemen bieden een verscheidenheid aan dimmen protocollen, de talen die zij gebruiken om te communiceren met de lamp of bestuurder. Wanneer u de methode hebt gekozen die voor uw installatie geschikt is, moet u LEIDENE bestuurders krijgen die de prestaties en het protocol aanpassen. Een veelvoorkomend probleem ligt in het ontwerp en de bouwkwaliteit van de LED-driver, wat leidt tot slechte prestaties en incidenteel falen van ofwel de LED of de dimmer circuit.

Zo kan de digitale signalering van een Dali-besturingssysteem niet altijd door de bestuurder worden vertaald naar de juiste verlichtings toestand die nodig is. Naast een bepaald niveau van dimmen, kan de led’s gewoon uit te schakelen. Maar wees pragmatisch; Als je alleen bent op zoek naar dimmen tot 50 procent is er geen noodzaak om te zoeken naar een driver die de verlichting zal nemen tot 5 procent.

Testen voordat je iets koopt

In de binnenlandse en kleine commerciële omgeving, de verlichting specificatie is zeer waarschijnlijk worden gebouwd rond retrofit LED-lampen, maar de ‘ retrofit ‘ titel wordt steeds een verkeerde benaming, omdat er veel nieuwe specificaties gebruik te maken van de technologie te leveren relatief lage kosten installaties.

Als je led lampen wilt testen is het doorgaans gebruikelijker om naar een winkel te gaan. Maar ook online shops bieden graag de mogelijkheid om een zo goed mogelijk gevoel te krijgen bij hun lampen. Zo kan je bij Letsleds verschillende producten in een 360 graden video bekijken. Erg handig, zo krijg je een betere indruk van wat ze precies bieden.

Hoewel de veiligheidsnormen nog steeds nodig zijn bij de vervaardiging van de LED omdat het een elektrisch product is, is er geen standaard gebaseerd op de prestaties van LED. Elke fabrikant produceert LED-producten volgens hun eigen parameters en het vergelijken van twee ogenschijnlijk vergelijkbare producten kan een nachtmerrie van ongelijksoortige specificaties worden.

 

 

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *