Een vintage interieur is ideaal om te combineren met andere interieurstijlen. Zo kun je een vintage interieur perfect combineren met een industrieel interieur. Dit geeft een verrassende en interessante look. Maar je kunt een vintage interieur ook heel goed combineren met een cultureel interieur en zelfs een modern interieur! Juist omdat je vintage interieurstukken zo goed kunt combineren met andere stijlen, is het leuk om af en toe een vintage stuk toe te voegen aan je interieur. Een middagje rondstruinen op de rommelmarkt of in de kringloopwinkel kan best leuk zijn. En wie weet vind je wel het perfecte item! Kun je geen vintage items vinden? Dat hoeft ook geen probleem te zijn! Want je kunt zelf een houten meubel heel simpel omtoveren tot een prachtig retro meubel. Benieuwd hoe je dat doet? Dat vertellen we je in deze blog!

Aan de slag met schuurpapier

Wil je het hout van jouw meubel er oud en geleefd uit laten zien? Dat prachtige effect kun je gewoon zelf creëren! Pak eerst een kleur verf en breng een paar lagen aan op jouw meubelstuk en laat dit goed drogen. Vervolgens kun je aan de slag met schuurpapier. Wil je een subtiel effect creëren? Kies dan voor schuurpapier met fijne korrels. Voor een grof effect kun je schuurpapier met grove korrels kiezen. Ook kun je eerst eens proberen hoe het effect wordt met fijn schuurpapier. Is het nog niet voldoende voor je? Dan kun je nog eens flink doorschuren.

Meerdere kleuren

Natuurlijk kun je hetzelfde proces ook uitvoeren met meerdere kleuren. Breng bijvoorbeeld een paar lagen verf in twee of zelfs drie kleuren aan. Als je hierna begint met schuren geeft dit een extra speciaal effect. Op sommige plekken waar je harder schuurt komt namelijk een andere kleur tevoorschijn dan op de plekken waar je minder hard schuurt. Als basiskleur kun je kiezen voor donkerbruin om hout na te bootsen, maar je kunt ook kiezen voor een geheel andere kleur. Zo lijkt het alsof het meubelstuk vroeger een andere kleur had. En dat geeft een gaaf effect!

Vaseline en verf

Ook kun je ervoor kiezen om vaseline en verf te gebruiken. Door vaseline aan te brengen op het hout, pakt de verf minder goed. Breng de vaseline dus aan op de plekken waar het hout snel slijt, of veel wordt aangeraakt. Doe dit dus bijvoorbeeld op de zijkanten en de hoeken.

Meubelwielen

Ook meubelwielen kunnen je meubel een vintage uiterlijk geven. Kies bijvoorbeeld voor vintage meubelwielen, en schroef deze onder een oude, bewerkte houten plank. Zo creëer je binnen no time een prachtig retro bijzettafeltje!

Beits

Tot slot is beits ook erg handig om meubels een vintage look te geven. Gebruik bijvoorbeeld een greywash of een whitewash op je meubilair, zodat het een nostalgische look krijgt.

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *