Het vormt een van de grootste ergernissen voor veel woningbezitters: verstoppingen in de afvoer van de keuken of badkamer in huis. Helaas is het vaak niet mogelijk om een verstopping in de afvoer zelf te verhelpen! Een loodgieter bellen is in dit geval de meest voor de hand liggende oplossing. Met de hulp van een loodgieter is een verstopping vaak binnen no-time voor u verholpen, doordat een loodgieter uw afvoer onder een hoge druk kan doorspuiten. Zo voorkomt u de vervelende stank, die komt kijken bij een verstopping in huis. Ook is het bij verstoppingen niet altijd mogelijk om gebruik te blijven maken van uw gootsteen en toilet. U moet er toch niet aan denken, dat u een avond zonder toilet zit?

Een verstopping voorkomen

Nog beter is het vanzelfsprekend om een verstopping in huis te voorkomen. Dit echter niet altijd even makkelijk! Een verstopping ontstaat doordat restafval, zoals etensresten en toiletpapier, niet volledig met het water wordt meegevoerd in uw afvoer. De zwaarste deeltjes dalen hierbij naar de bodem van uw afvoer en stapelen zich hier op. Als gevolg hiervan ontstaat het begin van een verstopping. U merkt dit, als het water minder snel wegloopt in de gootsteen of uw toilet.

Om de kans op een beginnende lekkage zo klein mogelijk te maken, kunt u in de gootsteen gebruik maken van een zeefje. Deze zeefjes zijn bij vrijwel iedere hobby- of bouwwinkel verkrijgbaar in Nederland. Het zeefje zorgt ervoor, dat het merendeel van de etensresten bij de afwas worden tegengehouden. De kans op verstoppingen wordt hierdoor aanzienlijk kleiner. Voor het tegengaan van een verstopping in de afvoer van uw toilet, is het vooral van belang om het gebruik van toiletpapier te reguleren. Gebruik niet meer toiletpapier dan noodzakelijk is en gooi zeker geen andere voorwerpen in uw toilet.

Ook buitenshuis kunt u te maken krijgen met een verstopping, bijvoorbeeld in uw regenpijp. U voorkomt hier een verstopping, door een speciaal kapje over uw regenpijp te plaatsen. Dit kapje laat het water door, maar houdt het merendeel van de takjes en bladeren in uw dakgoten tegen.

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *