De gemiddelde Nederlander verhuist ongeveer elf keer in zijn of haar leven. Een verhuizing kan erg leuk zijn, maar het is zeker ook hard werken en veel regelen. Daarom hier een aantal tips hoe je een verhuizing zo soepel mogelijk kan laten verlopen

#1: Zorg voor een strakke planning

Zoals met iedere grote taak, is het creëren van overzicht erg belangrijk. Het maken van een verhuisplanning kan hier zeker bij helpen. Begin tijdig en maak de planning zo uitgebreid als mogelijk: in principe kan ieder klein klusje opgenomen worden in de planning. Schrijf bijvoorbeeld op wanneer welke klusjesman langskomt, wanneer de verhuisdatum is, maar ook zaken als de sleuteloverdracht van je oude woning en de aansluitdata van energie en internet zijn zaken die in je planning opgenomen kunnen worden. Zo voorkom je dat zaken elkaar gaan overlappen en dat je niets vergeet.

#2: Zorg voor een goede checklist

De verhuischecklist kan naast de planning gemaakt worden en is een makkelijke manier om overzicht te krijgen van alle zaken die je moet regelen. Dat zijn er namelijk nogal wat. Ook dingen waar je misschien niet direct aan denkt, maar wel erg belangrijk zijn. Zoals het overzetten van internet en tv of het doorgeven van adreswijzigingen.

Handig is om de verhuischecklist regelmatig bij te werken. Als je iets te binnen schiet, kan dat meteen toegevoegd worden. Ook voorkomt het bijhouden van een goede checklist, dat er geen zaken worden vergeten. Het kan soms bijvoorbeeld wel vier weken duren voordat een nieuw internetabonnement in werking treedt. Door deze zaken tijdig te regelen voorkom je latere problemen.

#3: Niet meteen beginnen met inpakken

Hoe enthousiast je ook bent, begin enkel met het inpakken van spullen die je op dat moment niet gebruikt. Dit is ook een goede gelegenheid om eens door je oude spullen heen te gaan. Zijn er misschien dingen die weg kunnen, die je kunt verkopen of weggeven? Het is niet fijn om weken of maanden in de verhuisdozen te leven. Pak bijvoorbeeld kerstversiering of spullen voor de wintersport tijdig in, maar wacht met de keuken. Kijk kritisch naar wat je wel en niet op regelmatige basis gebruikt: je wilt niet weken of maanden uit verhuisdozen leven.

#4: Ben voorzichtig met kostbare spullen

Vul een grote tas of doos met alle kostbare of belangrijke spullen. Niet enkel je diamanten sieraden, maar denk ook aan paspoorten, papierwerk en administratie, elektronica en opladers. Zo houd je zelf de controle over deze spullen en dat geeft meer rust. Ook weet je zeker wanneer belangrijke spullen verhuisd worden en kun je hier zelf een passende plek voor vinden in je nieuwe huis.

#5: Sla je oude spullen op in een opslagruimte

Overweeg het huren van een opslagruimte om kostbare of belangrijke spullen tijdelijk op te slaan. Ook als je nieuw meubilair aanschaft voor je nieuwe woning, kun je in de opslagruimte het oude meubilair tijdelijk opslaan, tot je het verkocht of weggegeven hebt. Zo heb je er geen omkijken naar en weet je zeker dat je spullen veilig opgeslagen zijn.

Bron: https://www.tpc-logistics.nl/

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *