Wanneer je een huis wilt kopen of je eigen huis wilt verkopen, dan schakelen we al snel een makelaar in, veel minder mensen maar nog steeds een hoop doen hetzelfde voor hun interieur, ze laten een dure goed betaalde interieurstylist komen om hun te helpen met het inrichten van het huis. Natuurlijk zijn er veel voorbeelden zoals deze te noemen van zaken die we eigenlijk best wel zelf kunnen, maar toch nog uitbesteden, ik bedoel je kunt toch ook zelf makelaar of interieurstylist worden? En geloof me dat is tegenwoordig veel makkelijker dan je zou denken.

Zelf ontplooiing

Waar je ook naar kijkt, en wat je interesses ook zijn, je bent nooit te jong om te leren, sterker nog tegenwoordig kun je werkelijk elke soort opleiding in de vorm van een thuisstudie vinden, of je nou een HBO Bachelor opleiding wilt volgen, een nieuwe taal wilt leren, een cursus automonteur, schilderen of een computercursus wilt volgen, of misschien zelfs je eigen zaak wilt starten, er is werkelijk voor alles een thuisstudie te vinden. Zo dus ook voor makelaar of interieurstylist, je zult nu denken waarom zou ik dit willen doen? Je hebt tenslotte al een baan, en je bent niet geïnteresseerd om aan de slag te gaan als makelaar of interieur stylist, dat kan ik me goed voorstellen. Laat me je vertellen dat leren niet alleen maar met een nieuwe baan of meer salaris te maken heeft, het heeft ook te maken met zelf ontplooiing, zelf groei, slimmer en wijzer worden in het leven, toch?

We zeggen allemaal weleens dat er een aantal dingen zijn die je gedaan wilt hebben voordat je leven voorbij is, meestal noemen mensen dan items zoals bungee jumpen, parachute springen of zwemen met haaien op. Niet echt slimme antwoorden als je het mij vraagt, wel leuk om te doen, maar dat geld toch ook voor alle andere dingen in het leven, je moet tenslotte alles een keer proberen.

Ik vind het zelf leuk om meerdere talen te kunnen spreken, zo heb ik onlangs voor mijn werk een cursus zakelijk Engels leren spreken en schrijven gevolgd met een thuisstudie, ik ben nu bezig met een cursus Spaans leren, puur omdat ik dit een erg mooie taal vind en ik graag naar Spaanstalige landen op vakantie ga. Een goed voorbeeld is die van een goede kennis van mij, om eerlijk te zijn houdt deze persoon wel van een beetje tegen de regels in gaan, een beetje rebels zijn. Maar goed hij wou zijn huis verkopen, maar hij van het eigenlijk best wel raar dat je je dan altijd tot een makelaar moet wenden, hij vond dat dit ook wel zelf moest kunnen, dus na hier goed over na te denken, heeft hij zich zelf met een thuisopleiding van het LOI de basis beginselen van een makelaar aangeleerd, en uiteindelijk zijn eigen huis verkocht (met winst!)

Je zou het niet zeggen, maar hij vond het zo leuk dat hij verder is gaan leren, en nu als aankoop makelaar werkt bij een gerenommeerd makelaarskantoor.

Wordt interieurstylist

Uit mijn bovenstaande verhaal kun je al afleiden, dat het hier niet specifiek om interieurstylist worden gaat. Natuurlijk is een cursus interieur stylist wel een erg goed begin om jezelf het vak aan te leren, om zo, als is het alleen voor jezelf je nieuwe huis kunt inrichten, daarnaast kunt je natuurlijk altijd je expertise en ervaring gebruiken bij het stylen van de huizen van vrienden, kennis en familie. Wie wet kun je daarna een keer een advertentie plaatsen en wie weet, toch?

Elke thuisstudie

Of het nou gaat om interieurstylist, vastgoedhandelaar, een thuiscursus Microsoft Office, of bijvoorbeeld visagie of voedingsdeskundige, je kunt al dit soort opleidingen eenvoudig vanaf huis volgen, in je eigen tijd, wanneer jij dat wilt tegen een redelijke prijs. Het mooie is dat veel van deze thuisstudies ook nog eens erkend zijn, en dus gelijk opgaan met elk ander diploma van ene hogeschool. Met name de instellingen zoals NTI, NHA en LOI zijn erkend door het ministerie van onderwijs en hebben kwalitatieve thuisopleidingen. Een goede website om alle mogelijke cursussen, opleidingen en elke thuisstudie te vergelijken is deze.

Je kunt altijd vrijblijvend een gratis studiegids aanvragen en in de meeste gevallen zelfs een gratis proefles aanvragen om er achter te komen of zo,n thuisstudie wat voor je is. Neem vanaf nu het heft in eigen hand, bespaar geld, leer, groei en richt je eigen huis als een echte professional in 😉

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *