Wil jij thuis graag een fijne werkplek inrichten om ook vanuit huis je werkzaamheden te kunnen verrichten? Dan heb je uiteraard goede faciliteiten nodig. Denk hierbij aan een goede bureaustoel, bureau en een inspirerende en lichte omgeving als thuiswerkplek. Hieronder enkele tips voor het inrichten van je thuiswerkplek en hoe je thuis net zo fijn als op kantoor kunt werken. 

Ergonomische werkplek

Het is een aanrader om te zorgen voor een ergonomisch bureau en bureaustoel. Dit betekent simpelweg dat deze voorwerpen volledig aangepast en verstelbaar zijn om in te stellen op de ideale houding voor jouw lichaam. Dit zorgt er dus voor dat je de gehele dag kunt werken zonder lichamelijk ongemakken te ontwikkelen, zoals rugpijn of nekklachten. Een zit-sta bureau is bijvoorbeeld perfect geschikt om je thuiswerkplek in te richten. Heb je een tijdje gezeten? Dan kun je daarna een uurtje lekker staand werken vanachter je zit-sta bureau. Ook een bureaustoel dient volledig verstelbaar te kunnen zijn, zodat je in de meest ideale positie kunt werken. Denk hierbij aan verstelbare rugleuningen, armleuning en een verstelbare hoogte. Ga hiervoor naar een bureaustoelen winkel zodat je ook zeker weet dat een bureaustoel fijn zit en afgesteld kan worden op jouw lichaam. Als je dit regelt, weet je bijna zeker dat je weinig tot geen last zult hebben van fysieke klachten tijdens het werk. 

Bijdrage van werkgever 

Vraag na bij je werkgever of er een potje bestaat om bij te dragen aan het inrichten van je thuiswerkplek. Zoals een bijdrage of volledige vergoeding voor de aanschaf van een bureau en bureaustoel. Vaak is er een budget per werknemer gereserveerd voor dit soort zaken en kan het je enorm veel geld schelen in de aanschaf van deze dure artikelen. 

Tips voor productief werken

Zorg ervoor dat je een vast ritme aanhoudt, zodat je elke dag op hetzelfde tijdstip begint en eindigt met werken. Zorg er uiteraard ook voor dat je thuis gewoon netjes aangekleed achter je laptop zit. Je zult merken dat dat voor jezelf ook erg fijn voelt. Zorg af en toe ook voor afleiding in de vorm van een lunchbreak of een klein wandelingetje van vijf minuten om energiek en gemotiveerd aan het werk te blijven. Plan per dag ook een videocall in, zodat je het korte contact met collega’s kunt behouden. Op die manier toch sociaal contact onderhouden zal voor de meeste mensen erg fijn aanvoelen. 

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *