In Nederland is de woningmarkt een heksenketel en is het lastig om een voet tussen de deur te krijgen. Veel mensen willen in het westen van het land kopen of huren, waardoor het amper mogelijk is om aan deze vraag te voldoen. Gelukkig dat er naast de huidige woningen ook veel nieuwe woningen worden gebouwd en ter beschikking worden gesteld. Zo ontstaat er rek in de woningmarkt en vindt iedereen toch een geschikte woning. Echter is het lang niet altijd duidelijk waar er wanneer gebouwd wordt en wanneer je je kenbaar dient te maken als potentiele toekomstige bewoner. Is dat wanneer je de tekeningen zijn goedgekeurd of wanneer de eerste paal in de grond geslagen wordt.

Uiteraard willen projectontwikkelaars van tevoren weten hoeveel huizen ze kunnen bouwen en hoeveel er verkocht zijn op voor hand. Zo kunnen ze de potentie van het project in schatten en is het mogelijk om de kosten van de bouw te dekken en te starten met het realiseren.

Overzichtelijk krijgen waar, wanneer, wat speelt

Wanneer je iets zoekt is het fijn als je gebruik kan maken van een overzicht dat up to date is en aan waar alle veranderingen en nieuwe projecten in zijn doorgevoerd. Het is naast een lijst van informatie prettig om een handige kaart met nieuwbouw per regio te kunnen hanteren, zo zie je in een oogopslag meteen waar welke projecten zijn. Zo navigeer je op de kaart op plaatsen die onder je zoekgebied vallen en kan je op die manier bedenken of ze aan je woonwensen voldoen. In dit geval gebruik je de ligging en locatie als uitgangspunt en vervolgens de gegevens van het nieuwbouwproject. 

Dit kan handig zijn om je een bredere kijk te geven op een bepaalde regio, zoals de regio Amsterdam. Door je blind te staren op Amsterdams grondgebied, sla je Haarlem misschien volledig over en door de kaart te gebruiken zie je dat afstanden betrekkelijk en behapbaar zijn.

Een nieuwe plaats, een nieuw huis

Naast het feit dat je zo in een nieuwe plaats terecht kan komen in West-Nederland, zoals in dit geval bijvoorbeeld Haarlem, kom je ook in een nieuw huis. Dit biedt alle voordelen en gemakken die je je kan wensen, want je bent de eerste gebruiker, hebt veelal inbreng wat betreft de indeling en kan je nieuwe omgeving gaan verkennen. Zoals wat betreft je nieuwe straat en wijk, als de stad als zodanig. Een nieuwe plaats en een nieuw huis kunnen je een nieuwe start geven voor een nieuw avontuur. Dit kan uiteenlopend van aard zijn, allicht het starten van een gezin of een nieuwe baan. Wat de invulling ook is, de frisheid van je nieuwe leven in Haarlem geven je energie waarschijnlijk al voordat de eerste paal van je nieuwe huis de grond in is gegaan.

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *