Er zijn allerlei redenen waarom mensen behoefte hebben aan een lening. Zo hebben we allemaal onze dromen en spaarpotjes om deze te verwezenlijken. Soms komt er een buitenkansje voorbij en is je spaargeld net niet voldoende. Bijvoorbeeld die ene bijzondere auto, boot of motor waar je al jaren op aast. Dan kan een lening uitkomst bieden. Een andere reden om geld te lenen kan bijvoorbeeld een verbouwing zijn. Door de verbouwing ontstaat de hoognodige extra woonruimte of een vergroot woonplezier. Het kan ook zijn dat je een lening wilt afsluiten om je woning te verduurzamen.

Wat moet je bekijken voordat je een lening afsluit voor een verbouwing?

Voor welke reden jij ook een lening wilt afsluiten, het is raadzaam om eerst goed te kijken hoeveel je op basis van je inkomen kunt lenen. Je betaald over het geleende bedrag altijd een bepaald percentage rente. Geld lenen kost dus geld, daarom is het zonde om teveel te lenen. Hoeveel gaat je verbouwing kosten, wat heb je nodig aan geld om die verduurzaming door te voeren? Wat kun je van je eigen spaarrekening hierbij leggen? Wanneer je precies weet hoeveel geld je wilt lenen, ga je kijken wat je per maand af kunt betalen. Kijk eerst wat je kwijt bent aan vaste lasten en de maandelijkse boodschappen en wat leefgeld en bereken wat je daarna nog overhoudt. Dit kun je besteden aan het afbetalen van je lening.

Sluit nooit een lening af zonder te vergelijken

Een lening aanvragen doe je uiteraard nooit zonder te vergelijken. Er zijn vele kredietverstrekkers met allemaal hun eigen voorwaarden. Wil je geld lenen voor het verduurzamen van je woning, dan kun je ook naar een zogeheten groene lening zoeken. Deze heeft bepaalde gunstige voorwaarden onder andere dat het geleende geld aftrekbaar is van de belasting. Onthoud goed dat een lening aanvragen maatwerk is, de kredietverstrekker van de buren hoeft dus niet de ideale lening te hebben voor jouw verbouwing.

Leningen.nl helpt je verder

www.leningen.nl is expert in geldleningen. Of je nu je woning wilt verbouwen, een groene lening zoet voor de verduurzaming van je woning, de voorwaarden van je huidige lening wilt verbeteren, extra financiële ruimte zoekt of een auto wilt kopen. Hier vind je altijd de meest voordelige lening voor jouw situatie en dat geheel online. Ga snel naar de vergelijker en vraag een vrijblijvende offerte aan.

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *