Financieel

Beveilig uw ramen met speciale sloten

Veel woningbezitters letten bij het beveiligen van hun woning voornamelijk op het beveiligen van de deuren in huis. Wist u echter dat het minstens zo belangrijk is om ook uw ramen van sloten te voorzien? Dit geldt in het bijzonder voor de ramen in de buurt van een plat dak of een regenpijp. Dergelijke ramen zijn een makkelijk doelwit voor inbrekers, die zonder al te veel moeite uw woning binnen kunnen dringen. Met het toegenomen geweld wat inbrekers tegenwoordig gebruiken moet u er toch niet aan denken, dat u te maken krijgt met een inbraak in huis? Wij spraken met een ervaren slotenmaker uit Hasselt, die ons meer kon vertellen over het beveiligen van ramen.

Geschikte sloten voor uw ramen

Op ramen worden vaak bijzetsloten geplaatst, die in twee modellen worden aangeboden: insteek- en oplegsloten. Bij insteeksloten wordt er een soort schuifje in het kozijn van uw raam geschoven. Dit is hierdoor goed te vergelijken met het cilinderslot wat in woningdeuren gebruikt wordt. De oplegsloten worden op het kozijn van het raam aangebracht en zijn in het bijzonder bedoeld voor ramen die naar buiten toe geopend kunnen worden. Het is zelfs niet mogelijk om een dergelijk slot op een raam wat naar binnen opent te plaatsen. De insteeksloten kunnen op beide soorten ramen geplaatst worden.

Advies van een slotenmaker over raamsloten

Wanneer u raamsloten op uw ramen wilt plaatsen is het sterk aan te raden om vooraf advies in te winnen bij een slotenmaker bij u in de buurt. Een slotenmaker kan u vertellen welke sloten er tegenwoordig worden aangeboden en welke sloten het beste bij uw ramen passen. Naast de juiste sloten voor uw ramen is het eveneens verstandig om te kijken naar extra beveiligingscomponenten. Denk bijvoorbeeld aan magneetcontacten of een bewegingssensor in de buurt van het raam.

Bron: http://www.slotenmakershasselt.be/

 

 

Je houd misschien ook van..