Net zoals dat bladeren elk jaar in de herfst van de bomen afvallen heeft ook ongedierte een periode waarin ze het liefst tevoorschijn komen in onze huizen. Er zijn verschillende soorten ongedierte waar je in verschillende seizoenen last van hebt. Omdat de meeste ongedierte ook gezien worden als gewoontedieren is het makkelijk om van te voren te voorspellen van welke soort je last kunt hebben.

Ongedierte in de lente

De lente wordt vaak gezien als een nieuw begin en ook daarom vinden een aantal soorten ongedierte dit de perfecte tijd van het jaar om je lastig te vallen. Veel voorkomend ongedierte in de lente zijn onder andere duiven, kleermotten en kakkerlakken. Kleermotten die volwassen zijn duiken in de lente op om zich voort te planten. De larven van de kleermotten voeden zich met de vezels van textiel en kleding en zo kunnen ze schade veroorzaken. Ook duiven komen in de lente voor doordat deze het voorjaar zien als de paringstijd kan er een toename van groepen duiven zorgen voor geluidsoverlast in steden. Daarnaast is er ook veel last van duivenpoep wat schadelijk kan zijn voor de mens omdat deze ziektes kunnen bevatten. Tenslotte kunnen ook kakkerlakken tevoorschijn komen.

Ongedierte in de zomer

Wij als mensen houden ervan om heerlijk te genieten van de lange dagen en het warme weer maar we zijn niet de enige. Er zijn namelijk best een aantal soorten ongedierte die hier ook maar al te graag van genieten. Ongedierte welke veel voorkomen in de zomer zijn onder andere muggen, mieren, kakkerlakken en vliegen. Muggen zijn een van de meest voorkomende soort ongedierte in de zomer. Muggen laten zich meer zien in de zomer door de hoge temperaturen waardoor ze hun levenscyclus sneller kunnen voltooien en er meer eieren kunnen leggen. Muggen zijn vooral irritant omdat ze steken welke jeukende bulten als gevolgen hebben. Je kunt ervoor zorgen dat muggen en andere insecten buitenshuis blijven door bijvoorbeeld een voorzethor te plaatsen. Ook mieren zorgen voor een grote overlast in de zomer. Dit komt met name door het uitzwermen van de vliegende mieren welke ook wel de bruidsvlucht genoemd wordt. Dit vindt vaak plaats als het weer goed is, voornamelijk in de maand juli. Tenslotte zijn er ook heel veel vliegen in de zomer welke als erg hinderlijk ervaren kunnen worden. Niet alleen in huis maar ook voor bedrijven zoals restaurants en cafés zijn ze heel vervelend. Door de vliegen hun voortplantingsvermogen worden ze tijdens de zomer vaak in grote aantallen aangetroffen. Vliegen zijn niet onschadelijk, zo kunnen ze helpen met bepaalde ziektes verspreiden.

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *