Gezellig! Een avondje thuis blijven en met wat vrienden bijkletsen onder het genot van lekker eten en goede wijn. Niets leuker dan zulke avonden! Totdat… oeps! Je druk gebarende vriend was iets te enthousiast met zijn glas wijn aan het zwaaien waardoor de inhoud daarvan nu op jouw fonkelnieuwe tapijt ligt. Ai… Gelukkig hoeft dit heus niet het einde van de wereld te zijn – in deze blog geven wij je tips om tapijten schoon te maken!

 

Rode wijn op je tapijt ga je te lijf met zout

Als er een drankje is dat nare vlekken achterlaat, dan is het wel rode wijn. Heb je rode wijn op je tapijt gemorst? Geen zorgen – het is niet zo erg als je denkt! Pak er wat zout bij en strooien maar! Het zout zal de rode wijn opnemen, waardoor de vlek uiteindelijk zal verdwijnen. Wanneer je ziet dat de zoutlaag die je over je tapijt hebt gestrooid rood kleurt, verwijder je die laag en strooi je er een nieuwe voor in de plaats. Is de rode plek uit je tapijt nog niet weg? Een andere optie is om de schade te herstellen met een mengsel van water, afwasmiddel en azijn.

Deppen, deppen, deppen!

Wat voor vlek je ook hebt gemaakt op je tapijt: belangrijk om in gedachten te houden, is dat je nooit mag wrijven! Wanneer je dat toch doet, zul je de vlek alleen maar erger maken omdat je het gemorste goedje dieper het tapijt in wrijft. Vlekken op tapijten moet je altijd deppend verwijderen. Eventueel maak je een doek of lap nat met wat water.

Schoonmaken? Begin van buitenaf

Om vlekken op je tapijt schoon te maken, is het belangrijk om altijd te beginnen met reinigen van buitenaf. Wanneer je vanuit het midden van de vlek naar buiten toe gaat deppen, is er namelijk een kans dat je de vlek alleen maar groter maakt.

Is je tapijt nog niet schoon? Probeer het dan eens zo

Het web staat barstensvol artikelen die ingaan op de vraag hoe je tapijten het beste schoonmaakt. Heb jij je suf gedept maar zit die vlek er nog steeds? Dan zijn er gelukkig nog wat alternatieven die je kunt inzetten. Onder andere baking soda en citroensap worden genoemd als middeltjes die kunnen helpen in de strijd tegen vlekken op je tapijt. Heb je per ongeluk kauwgom of kaarsvet op je mooie tapijt laten vallen? Houd hier dan een ijsblokje tegen aan – die kauwgom of dat vet trek je dan zo uit je tapijt. Tot slot bestaan er natuurlijk ook altijd nog speciale reinigingsmiddelen voor tapijten. Wanneer alle huis-tuin-en-keukenoplossingen niets uitrichten, is dat natuurlijk ook altijd nog een mogelijkheid.  

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *