Buitenleven

Tuinaccessoires voor kinderen

Voor opgroeiende kinderen is de tuin een belangrijke plaats in de opvoeding. Welke mogelijkheden zijn daar om zichzelf te ontwikkelen? Voor een kind is het niet leuk als daar alleen maar een tafel en stoelen staat, of bijvoorbeeld alleen een loungeset. Een kind wil spelen in de tuin. Naarmate zij ouder worden moet de tuin ook meegroeien met het kind. Hieronder zijn verschillende tuinaccessoires te vinden die in de tuin geplaatst kunnen worden om het kind te vermaken.

De zandbak

In een zandbak kunnen kinderen al van kleins af aan een hele dag bezig zijn. Zij zijn op jonge leeftijd al tevreden met een schep, emmer en een hoop zand. Zij vermaken zichzelf de hele dag door allerlei vormpjes te maken en, zoals bijna ieder kind wel een heeft gedaan,  hier en daar een stukje zand te eten. Het enige nadeel van een zandbak is dat er vaak een hoop zand mee naar binnen komt.

De loopauto

Een loopauto valt over het algemeen ook erg in de smaak bij kinderen. Zo vinden de meeste kinderen het fantastisch om met een loopauto de tuin door te gaan. Indien zij nog niet oud genoeg, of nog niet in staat zijn om de loopauto zelf te besturen of vooruit te komen vinden zij het ook prachtig als zij vooruit geduwd worden. Zo een soort tuinaccesoire kan dus ook voor een meer actieve rol voor de ouders zorgen.

De schommel

Indien er genoeg ruimte in de tuin aanwezig is kan er een schommel aangeschaft worden. Dit soort tuinaccesoire is voor kinderen die al een stuk ouder zijn dan dat zij bijvoorbeeld met een loopauto de tuin door gaan. Schommels zijn namelijk een stuk gevaarlijker dan een zandbak of loopauto. Van een schommel is het mogelijk om een gevaarlijke val te maken. Om deze reden is het belangrijk om uw kind niet te vroeg alleen op de schommel te laten gaan.

Voetbaldoel

Kinderen zie je vaak tegen een bal trappen, over het algemeen zijn dit wel vaak de jongetjes die dit doen. Door een doeltje neer te zetten hebben zij een doel waar zij op moeten richten. Door dit doel tactisch neer te zetten maak je het jezelf een stuk zekerder dat er niets kapot gaat. Zo is het natuurlijk verstandig om het doeltje bijvoorbeeld bij een stuk muur te zetten in plaats van een glazen vaas. Dit verkleint de kans op schade.

 

Er zijn, naast de bovenstaand genoemde producten, nog tal van producten die de tuin een waar speelparadijs voor het kind kunnen maken. Voor de ontwikkeling van een kind is het ook belangrijk om zichzelf te ontdekken en dit is mogelijk door verschillende activiteiten in de tuin.

Je houd misschien ook van..