Voor veel mensen in de stad is het een leuke uitdaging, hoe haal ik het maximale uit mijn balkon? Met de weinige ruimte is het vaak lastig om het zo in te richten dat je er ontspannende tuinmeubelen kan plaatsen, omdat deze vaak teveel ruimte innemen. Vier tips om het maximale uit je balkon te halen, ondanks de beperkte ruimte.

  • Opklapbare tuintafels

Om efficiënt met de beperkte ruimte om te gaan kun je overwegen een tafelblad aan je muur te monteren met scharnieren. Zeker voor de kleinere en vooral wat smallere balkons kan het een uitkomst zijn, omdat een tuintafel niet altijd even praktisch uitkomt. Doordat je de tafel omhoog kan klappen als je de tafel niet nodig (meer) hebt, bijvoorbeeld na het eten, hou je voor jezelf veel meer ruimte over voor een leuke tuinbank of een rek met planten. Bij de meeste balkonsets heb je tegenwoordig wel een manier van een opklapbare tafel, die aan de muur of juist aan de rand van je balkon gemonteerd kan worden.

  • Verticaal tuinieren

Voor de tuinliefhebbers met een appartement is een balkon toch iets karig. Met een paar planten in een pot is je balkon zo volgebouwd, en dan heb je nog niet eens je tuinmeubelen erin geplaatst. Voor de fans van veel groen op het balkon.

  • Tuinbanken

Op de meeste balkons is wel een hoek waar een tuinbank in te plaatsen valt. Omdat je een balkon vaak niet helemaal vult, zeker in de hoekjes van je balkon. Een mooie houten tuinbank kan met de juiste kussens tot een ultiem ontspannende plek op je balkon worden gepromoveerd, zonder dat je balkon aan ruimtelijk gevoel veel inboet. Niet alle tuinbanken passen uiteraard, maar er zijn tegenwoordig veel varianten die passen op een balkon.

  • Bloembakken aan je balkon

De meeste mensen kennen dit al wel, bloembakken aan je balkon. Vooral als je deze aan de buitenkant van je balkon monteert lijkt je balkon al snel wat ruimer en kun je een mooie natuurlijke sfeer op je balkon creëren.

Hopelijk kun je met deze tips aan de slag om je balkon goed in te richten. Voor meer inspiratie kun je ook altijd terecht op Tuinmeubelendeal.nl, die deze tips mogelijk hebben gemaakt.

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *