Bij het inrichten van je huis is het van belang dat je alles op elkaar afstemt. Hoe beter bepaalde meubels en attributen bij elkaar passen, hoe mooier het eindresultaat vaak is. Één van de factoren die hier een grote rol in spelen, is de vloer. Bij de ene vloer passen nu eenmaal andere tinten beter dan bij een andere soort vloer. Er zijn verschillende vloersoorten die regelmatig gekozen worden woningbezitters in Nederland. Wij zetten de drie meest populaire vloersoorten voor je op een rij.

Laminaatvloer

Een laminaatvloer is misschien wel de meest gekozen vloersoort in Nederlandse huizen. Het grote voordeel van een laminaatvloer is dat deze in vele soorten en maten te verkrijgen is, en dat je deze vaak zelf kunt aanleggen. Geen aannemer nodig die deze vloer voor je gaat leggen, maar gewoon zelf de handen uit de mouwen steken. Een laminaatvloer kun je verkrijgen bij speciaalzaken, of je haalt het gewoon bij de bouwmarkt. Met de verschillende kleuren is het af te stemmen op vrijwel iedere interieurstijl.

Tegelvloer

De tegelvloer heeft de afgelopen jaren wat aan populariteit verloren, maar wordt nog altijd veel aangelegd. Een gietvloer brengt van een stijlvolle en elegante sfeer met zich mee. Deze vloersoort past minder goed bij een hele drukke en kleurrijke inrichting, maar neigt meer naar het klassieke. Vloertegels zijn in verschillende afmetingen en prijscategorieën verkrijgbaar, en kun je verkrijgen bij een tegelspeciaalzaak.

Gietvloer

Een vloersoort die enorm in opkomst is, is de gietvloer. Een gietvloer aanleggen is iets dat je het beste door een specialist kan laten doen. Deze vloersoort past in vrijwel iedere ruimte van het huis en is daarmee erg veelzijdig. Het grote voordeel van een gietvloer, is dat deze erg praktisch en onderhoudsvriendelijk zijn. Omdat er geen randen en naden in de vloer voorkomen, kan vuil zich niet nestelen in de vloer. Een goede gietvloer kan tot wel 20 jaar mee en is een verrijking voor elke huiskamer.

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *