Bent u op zoek naar een oplossing om voor betere geluidsisolatie, omdat er geen mogelijkheid is om dubbel glas te laten plaatsen? Voorzetramen zijn dan een ideale oplossing. In dit artikel wordt meer informatie gegeven omtrent voorzetramen.

Wat zijn voorzetramen precies?

Een voorzetraam is een raam die voor uw huidige raam geplaatst wordt. Een voorzetraam is vaker een goedkoper alternatief dan dubbel glas. In sommige gevallen is het ook gewoon niet mogelijk om dubbelglas te plaatsen, dit kan verschillende redenen hebben zoals een historisch pand of de werking van de ramen. Een voorzetraam is dan een goede optie. Door de minimale isolatie kan een voorzetraam met een rubbere afdichting zowel warmte als geluid beter isoleren. Voorzetramen zijn beschikbaar in vele RAL-kleuren.

Hoe werken voorzetramen?

Het belangrijkste voordeel van voorzetramen is dat het comfort van uw woning of pand omhoog gaat. Door het plaatsen van een voorzetraam voor het enkel glas ontstaat er een isolerende laag van lucht tussen het  voorzetraam en het enkel glas. Dit zorgt ervoor dat een voorzetraam dezelfde werking als dubbel glas heeft. Het gevolg is dat er minder warmte uw huis ontsnapt en daarnaast komt het geluid van buiten minder snel naar binnen.

Kosten van voorzetramen

De kosten van voorzetramen zijn afhankelijk van uw behoefte. Vaak worden voorzetramen voor kleinere ramen geplaatst, dit komt dan ook ten goede van het kostenplaatje. Verder is het ook afhankelijk van de functie die het voorzetraam zal moeten gaan vervullen, is het voor isolatie, brandbeveiliging of raambeveiliging? Het is echter ook aan te raden de plaatsing over te laten aan een specialist in voorzetramen, zo kan er niets verkeerd en hoeft u geen tijd daaraan te verliezen. Vraag gewoon vrijblijvend offertes op bij verschillende specialisten uit uw regio en kijk aan de hand daarvan wie de beste prijs:kwaliteit verhouding in uw ogen biedt.

Waarom voorzetramen

Dus wilt u uw huis beter isoleren dan is de plaatsing van voorzetramen een uitstekende keuze. U hoeft weinig aan te passen aan uw glas en alleen een voorzetraam laten plaatsen. Voor bij historische monumenten, oudere woningen en glas-in-lood ramen zijn voorzetramen een ideale oplossing.

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *