Er zijn verschillende soorten binnenzonwering. Zo zijn er jaloezieen, lamellen, vouw-, rol- en plisségordijnen en nog veel meer. Al deze soorten hebben veel voordelen. Naast dat ze een decoratief element kunnen zijn, zijn ze ook licht- en warmtewerend. Zo zorgen ze er ook voor dat de warmte binnen blijft. Tenslotte kunnen ze ook voor privacy zorgen en zijn ze vaak mooi te combineren met vitrage of overgordijnen. Hieronder vindt je nog meer voordelen.

Je kunt zelf de lichtinval bepalen

Zonwering is heel erg handig als je zelf de mate van het lichtinval wilt bepalen. Als je bijvoorbeeld s ochtends wilt genieten van een beetje ochtendlicht dan kun je ervoor kiezen om de lamellen en jalozieen wijd open te zetten. Wil je s middags bijvoorbeeld tv kijken waardoor het niet handig is als de zon op de tv schijnt dan kun je ervoor kiezen om de binnenzonwering zo te kantelen dat er nog wel daglicht binnenkomt maar dat het niet hinderlijk is. Wanneer je uiteindelijk s avonds privacy wilt dan kun je ervoor kiezen om de zonwering volledig te sluiten.

Binnenzonwering is ook fijn op donkere dagen

Vaak denken mensen bij binnenzonwering dat dit alleen van toepassing is op dagen wanneer de zon schijnt. Maar niks is minder waar want het kan ook heel handig zijn in de herfst en winter. Zo kun je de inkijk beperken als het buiten al donker is en binnen de lichten nog uitstaan. Daarnaast zijn er elektrisch bedienbare zonweringen welke je s avonds kunt sluiten als je bijvoorbeeld niet thuis bent. Hiermee beperk je het risico op inbraak.

Energie besparen

Zonwering kan ook heel erg veel voordelen hebben als het aankomt op energiebesparing. Dit komt vooral omdat je met zonwering het warmteverlies in de winter beperkt en je juist de warmte tegen kunt houden op zonnige dagen. Zo zorg je dus kortom voor een goede isolatie waarmee je energie bespaart en zorgt voor een aangename temperatuur in huis.

Voorkom verkleuring

Wanneer je hele grote mooie ramen hebt aan de kant van je huis waar de zon altijd op schijnt dan kan dit heel erg mooi zijn. Echter brengt het ook nadelen met zich mee, het kan namelijk zo zijn dat je gordijnen verkleuren door de zon. Als je voor je ramen donkere of juist fel getinte gordijnen hebt hangen van een natuurlijke stof dan kun je die het beste tegen verkleuring beschermen met binnenzonwering. Dit kunnen lamellen, jaloezieën of ook rolgordijnen zijn. Deze filteren het zonlicht of houden het juist helemaal tegen waardoor zowel je gordijnen als je interieur zijn eigen kleur zal behouden.

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *