Een goede klusser kan veel zelf en werkt met verschillende materialen dus ook slotbouten zullen hem of haar niet vreemd zijn. Zijn ze dit wel voor jou als klusser? Lees dan even de onderstaande informatie en tips door die mij als klusser zijn opgevallen tijdens het werken met slotbouten. Dan zal jouw klus ook snel geklaard zijn en heb je nog eens resultaat waar je trots op mag zijn.

Wat zijn slotbouten nu eigenlijk?

Als je niet precies weet waar je slotbouten voor kunt gebruiken, lees het volgende dan eerst door. Alle bouten zijn super geschikt om dingen muurvast mee te zetten en dat geldt zeker ook voor slotbouten. Je kunt ze voor van alles gebruiken maar vaak zie je ze terug bij houten constructies. Ben je van plan een tuinhuisje, speeltoestel of een ander houten bouwwerk te gaan maken? Kies dan zeker voor slotbouten om alles goed stevig vast te zetten.

Hoe werken slotbouten?

Slotbouten zijn te koop in verschillende maten en het is dus zaak dat je van tevoren goed kijkt wat je nodig hebt. Kies de bouten die bij de klus passen. Een slotbout heeft doorgaans een gladde ronde kop, een vierkant deel en een deel waarop schroefdraad zit. Met dat laatste draai je de bout in het hout om deze goed vast te kunnen zetten. Het vierkante deel wordt het hout mee ingetrokken als je er na het aandraaien van het gedeelte met de schroefdraad een flinke tik op geeft met een zware hamer. Als de bout nog niet volledig aangedraaid is op dat moment kan deze toch niet meer losgaan omdat het vierkante deel niet meer meedraait. Zo blijft de bout dus altijd goed vastzitten.

Zeer geschikt voor de velgen van de auto

Ben je niet van plan een leuk bouwwerk in de tuin te gaan zetten maar wil je liever klussen aan je auto? Ook dan zijn slotbouten geschikt om mee te werken. Stel, je hebt de velgen gekocht die je altijd al wilde hebben voor je auto. Zo trots als een pauw natuurlijk maar je wilt wel dat de velgen niet van je auto gestript worden want je hebt er per slot van rekening lang genoeg voor gespaard. In dat geval zet je de velgen beter vast met speciale slotbouten. Deze zorgen ervoor dat de velgen niet alleen goed bevestigd worden maar er ook niet zomaar even snel af te halen zijn. Hiervoor heb je namelijk een speciale sleutel nodig om dat te kunnen doen.

Zorg ervoor dat je het juiste gereedschap bij de hand hebt

Houd er wel altijd rekening mee dat je speciaal gereedschap nodig hebt om de slotbouten aan de velgen te bevestigen maar ook om ze los te kunnen maken. Bij een bandenwissel (toch twee keer nodig in het jaar) maar ook bij een lekke band is het daarom wel handig als je de speciale sleutel bij de hand hebt of zomaar even kunt pakken. Anders wordt wisselen wel een moeilijk klusje.

 

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *