Als u uw huis heeft geschilderd, wilt u dit zo lang mogelijk mooi houden. Daarom is het belangrijk om het schilderwerk te onderhouden. Dat kunt u doen aan de hand van de volgende tips.

Vakman
Er zijn verschillende manieren waarmee u de kwaliteit van uw schilderwerk langer kunt behouden. Zo kunt u ervoor kiezen om een vakman in te huren. Dit kost vaak wat meer geld, maar u bent verzekerd van een goed resultaat. Daarnaast weet een vakman precies wat er komt kijken bij het onderhoud en kiest hij dus ook voor methodes waardoor het langer mooi blijft.

Schoonmaken
Zodra het schilderwerk klaar is, vertrekt de vakman en is aan u de taak om dit zo goed mogelijk te onderhouden. U kunt dit onderhouden door te:

  • Schoonmaken: maak twee keer per jaar schoon met een vochtige doek en verwijder aanslag.
  • Controleren: tijdens het schoonmaken is het verstandig om te controleren op beschadigingen, zoals afbladderende verf, verkleuringen of andere oneffenheden.
  • Bijwerken: in het geval u beschadigingen ontdekt, laat dit dan zo snel mogelijk bijwerken. Zo voorkomt u dat de schade groter wordt.
  • Ventileren: door te ventileren wordt vochtige lucht afgevoerd naar buiten, wat de levensduur van het schilderwerk verlengt.

Omdat in Nederland veel verschillende weersomstandigheden voorkomen, is het belangrijk dat het hout van uw woning goed beschermd wordt met een verflaag. Zo zult u minder snel last hebben van houtrot en dringt vocht minder snel uw woning binnen.

Vernieuwing
Over het algemeen is schilderwerk eens in de vijf jaar toe aan vernieuwing. Dit hangt wel van een aantal factoren af. Zo heeft de ligging van uw woning invloed, want een woning aan zee heeft vanwege zoute lucht regelmatiger onderhoud nodig dan een huis op het Overijsselse platteland. Andere factoren zijn hoe het schilderwerk wordt onderhouden en eventuele (extreme) weersomstandigheden in de afgelopen seizoenen.

Laat eens een inspectie laten uitvoeren door een schilder. Op deze manier weet u precies in welke staat uw schilderwerk is en wanneer deze toe is aan vernieuwing.

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *