U heeft na veel onderzoek eindelijk die ene perfecte vloer gevonden: het is een mooie laminaatvloer geworden. Laminaat is relatief goedkoop en gaat jarenlang mee. Veel mensen kiezen dan ook voor deze vloersoort. Laminaat leggen lijkt makkelijk, maar dat is het niet altijd. Heeft u bijvoorbeeld veel hoeken in uw huis, of lastige bochten? Dan komt er veel zaag- en meetwerk bij kijken. Het is daarom ook aan te raden om een paar vierkante meter meer laminaat aan te schaffen dan u daadwerkelijk aan oppervlakte heeft. Als u écht de kwaliteit wil die uw nieuwe vloer verdient, vraagt u dan geheel vrijblijvend en gratis een offerte aan bij klusjesmannen bij u in de buurt. Zo laat u gemakkelijk uw laminaat leggen door de ervaren specialist. U hoeft alleen maar hier te klikken en uw gegevens in te vullen.

Voorbereidingen treffen
Als u uw lokale klusjesman heeft gevonden die uw laminaat leggen gaat, moet u zelf wel wat voorbereidingen treffen. Allereerst moet u elke strook laminaat controleren. Hiermee voorkomt u dat u er te laat achter komt dat er een kapotte laminaatstrook tussen de levering zit. Het beste kunt u het laminaat leggen op de vloer waar het uiteindelijk ook moet komen. Zo kan het laminaat meteen goed acclimatiseren. Wanneer dit niet goed gebeurt kan het gelegde laminaat uiteindelijk gaan ‘werken’: uitzetten of inkrimpen als de temperatuur een paar graden stijgt of daalt. Dit kan lelijke gaten opleveren in het laminaat, of zelfs bobbels en scheuren omdat er teveel druk op komt te staan. Uiteraard mag de vloer niet vochtig zijn, en moet deze zo glad en schoon mogelijk gemaakt worden.

Ondervloer
Er komt ook een ondervloer onder het laminaat. Dit is isolatiemateriaal wat eigenlijk vier functies kan hebben, afhankelijk van uw woning. Let u bij het kiezen van de ondervloer vooral op de volgende factoren:
1. Warmte-isolatie. Als u geen vloerverwarming heeft kiest u voor een ondervloer die goed isoleert. Dit houdt de warmte in de ruimte goed vast, waardoor u minder verwarmingskosten heeft.

  1. Geluiddemping: Onmisbaar voor als u onderburen heeft of als u op uw eigen verdieping laminaat wil leggen. Elke stap is hoorbaar op een harde laminaatvloer. Goede isolatie is dan ook extra belangrijk.
  2. Egaliserend vermogen: De ondervloer moet zo glad mogelijk zijn, om bobbels of extra slijtage van het laminaat voor te zijn. Een kiezeltje of putje in de ondergrond kan bijvoorbeeld goed worden opgevangen door een goede egaliserende ondervloer.
  3. Vochtwering. Afhankelijk van of uw vloer snel vochtig wordt (vooral op de begane grond), kunt u kiezen voor een ondervloer met extra vochtwering. Als vocht in laminaat trekt, trekt het krom en kan het zelfs gaan rotten.

Vraag nu uw offertes aan!
Uiteraard kunt u altijd advies vragen aan een van de klusjesmannen bij u in de buurt. De ondervloer is een vast onderdeel van het leggen van laminaat, zij weten precies wat uw huis nodig heeft.

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *