Bent u toe aan een nieuwe keuken maar wilt u de kosten beperken of is uw keuken nog in prima staat maar wilt u de boel een frisse nieuwe uitstraling geven? Dan is het mogelijk om, in plaats van een nieuwe keuken te laten plaatsen, uw keuken te renoveren. Het renoveren van een keuken kost over het algemeen minder tijd en u kunt met elk budget al aan de slag om uw keuken een op te frissen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om nieuwe keukendeurtjes te nemen of de oude keukendeurtjes te schilderen. Een nieuw aanrechtblad of verouderde apparatuur vervangen kan ook al een hoop schelen. Gaat u zelf aan de slag of besteed u het werk uit dat zijn allemaal zaken waar u over na kunt denken. In samenwerking met Bouwbedrijf de Boer uit Alkmaar hebben we voor u de diverse mogelijkheden op een rij gezet.

Frontjes vervangen of schilderen

Uw keuken is nog in prima staat, maar u wilt toch iets anders. De frontjes van uw keukenkastjes kunt u dan als aanpakken of vervangen. Als u de frontjes gaat schilderen is het goed om te kijken naar een goede kwaliteit verf. Een verf die krasvast is en lang meegaat kan de keuken al een hele nieuwe uitstraling geven. Het vervangen van de frontjes is ook een optie en in principe niet moeilijk. U demonteert de oude frontjes en plaats de nieuwe frontjes in een handomdraai. Het is altijd handig om een goede uitleg te vragen in de winkel of op internet te kijken naar een instructie hoe u dit het best kunt doen. Door het verven of vervangen van uw frontjes kan uw keuken al binnen een dag en zonder teveel rommel op een nieuwe keuken lijken.

Nieuw keukenblad

Het vervangen van het keukenblad kan nodig zijn vanwege beschadigingen of omdat u het gewoon mooi vindt. Voor een nieuw keukenblad kunt u de overweging te maken of u voor een stenen keukenblad gaat of voor een houten keukenblad. Ook daarin zijn natuurlijk veel verschillende keuzes in materiaal soort en kleuren. Houdt u er rekening mee dat een stenen keukenblad over het algemeen meer kost dan een houten aanrechtblad. Deze zijn in principe wel steviger en duurzamer dan een houten aanrecht blad en gaan dus langer mee. Kiest u voor een stenen aanrechtblad dan moet u het goed onderhouden om het die mooie uitstraling te laten houden waar u voor gekozen heeft. Bij aanschaf van uw nieuwe keukenblad kunt u hierover advies krijgen in de winkel.

Keukenapparatuur

Is uw keuken verder nog prima in orde maar is uw apparatuur verouderd? Dan kunt u er ook voor kiezen om de keukenapparatuur te vervangen. Het vervangen van keukenapparatuur hoeft niet moeilijk te zijn. Als de keukenapparatuur is ingebouwd kan dit wel iets meer werk zijn en moet u er rekening mee houden dat de kosten iets hoger zullen liggen bij apparatuur die niet ingebouwd hoeft te worden. Vraag voor het vervangen van een gasfornuis altijd een gecertificeerde monteur om hulp om ongelukken te voorkomen. Het vervangen van elektrische keukenapparatuur kan, als u een beetje handig bent, goed zelf worden gedaan. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het renoveren van uw keuken uit te besteden.

Zelf doen of uitbesteden?

Een keuken renoveren kan over het algemeen al in een dag gedaan worden zonder al teveel rommel. Maar gaat u zelf aan de slag of besteed u het werk uit? Als u handig bent en de tijd heeft dan kunt u het beste zelf aan de slag gaan. Dit kan een flinke kostenbesparing opleveren. Als u denkt dat u het werk beter door iemand anders kunt laten doen dan kunt het beste hulp inschakelen van een klusbedrijf of keukenrenovatie bedrijf. Dan weet u zeker dat uw keuken er binnen de kortste keren weer als nieuw uitziet terwijl hij alleen gerenoveerd is.

Je houd misschien ook van..