Huizen met een schuin dak hebben natuurlijk ook nog steeds onderhoud nodig. Maar lopen op een schuin dak is niet het makkelijkste wat er is. Als het geregend heeft merk je al snel dat het heel glad kan zijn op het dak. Maar hoe zorg je er nou voor dat je zo veilig mogelijk op het dag te werk kunt gaan? Ik heb hieronder een paar handige tips die gebruikt kunnen worden bij het werken op een schuin dak.

Valbeveiligingssysteem

Er zijn natuurlijk ontzettend veel verschillende systemen die veiligheid bieden op een dak. Maar een valbeveiligingssysteem is misschien wel het veiligst. Dit systeem zorgt ervoor dat mensen veilig op het dak te werk kunnen gaan. Aan de bovenkant van het dak word het systeem geplaatst en je kan dan door middel van kabels veilig bewegen over het dak. Door dit systeem kun je ook met meerdere mensen tegelijk bezig zijn met het dak. Je kunt een valbeveiligingssysteem makkelijk laten plaatsen door verschillende bedrijven. Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in het veilig plaatsen van deze systemen, ook kunnen ze je uitleg geven over hoe je er veilig gebruik van kunt maken.

Goede kleding

Natuurlijk is je kleding ook ontzettend belangrijk voor het werken op een dak. Ten eerste moet je goede, stevige schoenen aan hebben. Zodat je niet gemakkelijk uitglijdt. Ook is het verplicht om met een helm het dak te betreden, voor het geval dat er wel iets gebeurt is je hoofd beter beschermd voor een val. Zorg er ook voor dat je de juiste middelen gelijk bij je hebt, zodat je niet elke keer het dak op en af moet. Zorg er ook voor dat je alleen op het dak komt voor werkzaamheden, zo voorkom je schade aan het dak en gaat het dak langer mee.

Veilig werken op hoogte

Met deze tips en aandachtspunten kunnen jij en je personeel veilig werken op hoogte. En dat is toch ook wat jij wilt? Daarbij zal de klus op hoogte sneller gaan, wat weer betekent dat je tijd bespaard. Kortom, volg deze tips en aanbevelingen dan ook zeker op. 

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *