Het kan een verrassend lastige klus zijn om een oude deurklink te vervangen, maar gelukkig hebben we hier alle informatie die je nodig hebt! We bespreken alles, van welke materialen en gereedschappen je nodig hebt om dit project correct uit te voeren, tot stap-voor-stap instructies.

Verzamel het gereedschap en de materialen die je nodig hebt voor de klus, waaronder een deurklink, schroeven, een schroevendraaier en schroeven

Voordat je aan een huisproject begint, is het belangrijk om de juiste gereedschappen en materialen te verzamelen. Voor het vervangen van een deurklink moet je een nieuwe deurklink, schroeven en een schroevendraaier verzamelen. De juiste maat schroeven is essentieel, zodat ze niet buiten het oppervlak van de klink uitsteken; bij twijfel haal je gewoon een paar maten bij je plaatselijke ijzerhandel. Zorg er ook voor dat je een goede schroevendraaier hebt – een elektrische schroevendraaier kan de installatie sneller en gemakkelijker maken – en dat je eventueel noodzakelijk deurbeslag aanpast of verwijdert voordat je begint. Zonder al deze zaken kan het vervangen van je deurkruk moeilijker blijken dan verwacht!

Zorg dat de deur goed is uitgelijnd, zodat de handgreep goed past – gebruik zo nodig een waterpas

Het monteren van een deurkruk is een belangrijke klus – hij moet precies goed uitgelijnd zijn, zodat de deurkruk soepel en efficiënt werkt. Het gebruik van een waterpas (of kortweg waterpas) is een goede manier om te zorgen voor een perfecte passing. Zolang de deur recht is en op de juiste hoogte, kun je er zeker van zijn dat je deurkruk perfect geplaatst wordt en de juiste hoek heeft. Dit neemt al het giswerk weg en zorgt ervoor dat je geen verkeerd uitgelijnde handgrepen of een verkeerde hoogte deurkruk hebt.  En zie het zo: perfect passende handgrepen zien er veel mooier uit dan willekeurige!

Verwijder voorzichtig de oude handgreep van de deur en vervang hem door de nieuwe

Je oude deurklink omruilen voor een nieuwe is een eenvoudige klus. Alles wat je nodig hebt is het nodige gereedschap, wat geduld en zorgvuldige handen. Begin met het vinden van een comfortabele plek om jezelf te situeren met de materialen bij de hand. Plaats de deurkruk op de deur en let goed op waar alle onderdelen zitten. Terwijl je ze stap voor stap bewust losschroeft, zorg je ervoor dat elke schroef op de goede plaats komt als het tijd is om de nieuwe te installeren. Je wilt dit deel niet verkeerd doen, anders is je werk voor niets geweest.

Maak de schroeven aan beide zijden van de handgreep stevig vast met je schroevendraaier

Het is gemakkelijk om de montage-instructies licht op te vatten en aan te nemen dat een extra draai met de schroevendraaier er niet toe doet – maar dat doet het wel, vooral als het gaat om veilige bevestigingen zoals het handvat. Zorg ervoor dat je die schroeven goed draait met de schroevendraaier tot ze goed vastzitten, anders kunnen ze losraken of gaan schommelen. Als er een overschot aan schroeven overblijft, berg ze dan op een veilige plek op, zodat ze niet verloren gaan. Zo staat je handvat stevig!

Test je nieuwe handvat om er zeker van te zijn dat het goed werkt voordat je het helemaal vastzet

Je nieuwe handgreep testen voordat je hem helemaal vastzet is essentieel – beter het zekere voor het onzekere! Het kan gemakkelijk zijn om te denken “dat zal wel lukken” als het gaat om het monteren van een handvat, maar het is belangrijk om er niet alleen voor te zorgen dat het er goed uitziet, maar ook dat het goed werkt. Een paar minuten die je besteedt aan het testen en controleren of alles goed zit, bespaart je later veel tijd en gedoe. Zorg ervoor dat je de pasvorm dubbel controleert, zodat je ontspannen weet dat het handvat niet losraakt bij haastig gebruik of slijtage.

Gefeliciteerd! Na het verzamelen van je benodigdheden, het controleren op uitlijning, het vervangen van de oude handgreep door een nieuwe, het zorgen dat de randen glad zijn en het uittesten, heb je met succes je gloednieuwe deurkruk geïnstalleerd. 

Medemogelijk gemaakt door de deurkrukwinkel

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *