Bouw

Een gezonder leefklimaat door middel van mechanische ventilatie

Wanneer mensen op zoek zijn naar manieren om hun woning gezonder te maken denken ze vaak aan dingen als het openzetten van een raam of het gebruik van minder chemische materialen. Dit soort aanpassingen komen vaak voort uit overheidsspotjes en andere inlichtingen vanuit overheidswezen. Natuurlijk zijn dit stuk voor stuk relevante zaken, waar je zeker rekening mee moet houden wanneer je je huis gezonder wilt maken. Laten we eerlijk wezen, dit zijn stuk voor stuk relevante zaken, maar echt grote stappen qua gezondheid zet je niet alleen wanneer je net even wat vaker het raam openzet.

Mechanische ventilatie

Mensen denken er vaak niet aan, maar één van de beste stappen die je kunt zetten richting een gezonder binnenklimaat is mechanische ventilatie. Mechanische ventilatie zorgt er namelijk voor dat vieze luchtjes en stofdeeltjes automatisch worden afgezogen en er schone, droge lucht voor in de plaats komt. Dit vermindert het aantal bacteriën in de lucht aanzienlijk, waardoor je minder snel ziek wordt en daarnaast meubels etc. langer bewaard blijven.

Verschillende soorten mechanische ventilatie

Het grote probleem met de installatie van mechanische ventilatie is dat er enorm veel type ventilatiesystemen zijn. Dit maakt het uitkiezen van de juiste ventilatie heel ingewikkeld. Bij het besluiten of je wel of geen ventilatie moet je rekening houden met een aantal zaken. Denk aan de omvang van de ruimte, de hoeveelheid mensen die zich regelmatig in de ruimte bevindt en natuurlijk de wens. Dit maakt het kiezen van de juiste ventilatieoplossing een stuk gemakkelijker.

Welke ventilatie doet wat?

Wanneer je wilt dat ventilatie niet alleen de ruimtes waarin deze zich bevindt verkoeld, maar ook verwarmd? Dan kiest u voor wtw units. Woont u klein, maar wilt u toch genieten van de voordelen van mechanische ventilatie? Dan kiest u voor woonhuisventilatoren.

Brandveilig

Naast het creëeren van een gezond klimaat, kan ventilatie je ook helpen bij het creëeren van een brandveilig klimaat. Dit kun je realiseren door brandkleppen en/of vlinderkleppen in je ventilatiekanalen te plaatsen. Wanneer er brand is, zullen de kleppen dichtslaan en kan vuur zich niet naar andere ruimtes verspreiden.

Schakel de hulp in van een specialist

Mechanische ventilatie wil je het liefst slechts één keer installeren. Zorg er daarom voor dat je een bewuste keuze maakt. Voor de installatie van mechanische ventilatie is namelijk vaak breekwerk nodig. Dit wil je natuurlijk geen twee keer moeten doen. Een specialist kan je helpen bij het maken van de juiste keuze.

Je houd misschien ook van..