Altijd al een topkwaliteit handcirkelzaag willen kopen? Dan is de Black en Decker KS 1500 LK misschien wat voor jou. Cirkelzagen van het merk Black en Decker zijn namelijk erg populair bij klussers, omdat deze vaak een prima prijs- kwaliteitsverhouding hebben. Daarnaast is Black en Decker gespecialiseerd in het produceren van elektrisch gereedschap, waaronder de zaagmachines. Deze specialisatie is dan ook goed terug te zien bij de KS 1500 LK, welke een vermogen heeft van wel 1500w. Daarnaast is deze handcirkelzaag uitgerust met een laser, waardoor je perfecte zaagsneden kunt maken in verschillende soorten materiaal.

Wat zijn de eigenschappen?

In tegenstelling tot andere handcirkelzagen heb je bij de KS1500LK de mogelijkheid om de zaagdiepte te verstellen. Hierdoor kun je zaagsneden maken van wel 65 mm diep. Wanneer je een schuine zaagsnede wilt maken is de zaagdiepte ongeveer 50 mm, waardoor je eenvoudig een verstekverbinding kunt maken. Ook heeft de KS1500LK een invalfunctie. Dit betekent dat je op elke gewenste plek in een plaat verticaal naar beneden kunt zagen.

Nieuw zaagblad kopen

Wanneer je een nieuw cirkelzaagblad voor deze handcirkelzaag wilt kopen is het verstandig om met een aantal dingen rekening te houden. Zo zijn de diameter van het zaagblad als zowel die van het asgat een belangrijk gegeven. Het zaagblad van de Black en Decker KS 1500 LK heeft namelijk een diameter van 90 mm en een asgat van 16 mm. Wanneer je een cirkelzaagblad hebt gekocht met een te groot asgat kun je gebruik maken van verloopringen (rubber). Deze plaats je tijdens het koppelen in het asgat, zodat het zaagblad beter aansluit op de handcirkelzaag.

Wat wordt er meegeleverd met de KS1500LK?

Naast de Black en Decker cirkelzaag zelf wordt er een TCT zaagblad (20 tands), langsgeleider en opbergkoffer meegeleverd. Het zaagblad is gemaakt van hardmetaal in combinatie met wolfraamcarbide, waardoor deze een uitstekend zaagresultaat zal opleveren. Daarnaast zal ook de levensduur van een TCT zaagblad vijf keer langer zijn in vergelijking tot andere soorten zaagbladen. De langsgeleider wordt gebruikt voor het snel en nauwkeurig afzagen van materialen. Deze functioneert als een soort van liniaal, welke je langs het te zagen materiaal heen legt. Tenslotte is de opbergkoffer bedoeld voor het veilig opbergen van de handcirkelzaag met bijhorende onderdelen.

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *