Beschadigingen aan uw dak kunnen voor veel problemen zorgen, zoals lekkage of verslechterde isolatie. Storm, brand, ongedierte of veroudering tast het dak aan, wat uiteindelijk kan leiden tot daklekkage. Hierbij is het beter om te voorkomen dan te genezen. Met dakinspectie voorkomt u dan ook dat uw woning beschadigt raakt.

Lekkage

Bij daklekkage kan het moeilijk zijn de oorzaak op te sporen. Dat maakt het moeilijker om het probleem op te lossen. Lekkage kan voor veel schade zorgen, met name wanneer het pas laat gezien wordt. Een vochtplek op uw plafond zegt namelijk niets over de locatie van het probleem, maar het kan wel betekenen dat het probleem al langer speelt. Daarom is het beter om schade te voorkomen door middel van dakinspectie.

Dakinspectie

Problemen met het dak merkt u vaak pas op wanneer het te laat is, omdat het dak voor u vrijwel onzichtbaar is. Huur daarom een expert van Elesco in op het gebied van dakinspectie. Deze vakmannen weten precies waar ze op moeten letten, wat de mogelijke zwakheden zijn en wat de signalen zijn van beginnende schade.

Zwakheden

Bij dakinspectie wordt er onder andere gelet op de afwatering van uw dak, de windbestendigheid, eventuele beschadigingen van een pannendak of in het dakleer en de afwerking van de dakrand. Door deze punten tijdig te controleren en problemen op te lossen kan veel schade voorkomen worden. Stilstaand water of plantengroei is vaak een gevolg van lekkage of beschadigingen. Vaak zorgt dit voor verdere beschadigingen en uiteindelijk voor lekkages.

Dakgoten

Vergeet ook niet uw dakgoten te laten inspecteren. Een slecht werkende of verstopt dakgoot zorgt er voor dat water langs uw gevel naar beneden loopt. Vaak is dit water vuil en die vuil blijft achter op de gevel. Een dakgoot beschermt de uiterlijk van uw huis en moet daarom vaak worden schoongemaakt en goed worden onderhouden. Vraag voor dakinspectie een offerte aan bij de vakmannen van Elesco.

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *