Wil je een zwembad laten plaatsen in je tuin? Dat is een heel goed idee! Zwemmen is namelijk niet alleen heel leuk, het heeft ook een groot aantal gezondheidsvoordelen. Door te zwemmen verbrand je calorieën, train je je spieren, wordt je bloeddruk lager en vergroot je longcapaciteit zich. Bovendien werkt zwemmen stressverlagend, verbetert het je nachtrust en voel je je energieker. En als je je eigen zwembad in de tuin hebt, kun je zo vaak zwemmen als je maar wil! Daarom is het heel begrijpelijk als je een zwembad wil laten plaatsen. Het is natuurlijk wel een grote aanschaf, dus je wil wel de juiste keuzes maken. Er zijn een aantal belangrijke zaken waar je goed over na moet denken. Welke dat zijn, vertellen we je in deze blog.

De ligging van het zwembad

De ligging van het zwembad is heel belangrijk. Natuurlijk moet het zwembad passen in het totaalplaatje van je tuin. Daarom kan het verstandig zijn om een tuinarchitect in te schakelen. Een tuinarchitect kan namelijk de perfecte plek voor je zwembad vinden, rekening houdend met zowel het praktische als het esthetische aspect. Een zwembad is immers niet echt een mooi voorwerp als het roldek erover ligt. Het kan dus slim zijn om het zwembad niet in het deel van de tuin te leggen waar je op uitkijkt vanaf je terras. Je kunt bijvoorbeeld wel een groene heg neerzetten om dit zicht te onderbreken. Verder moet er worden nagedacht over het gebruik van het zwembad. Ga je dagelijks zwemmen? En wil je ook kunnen zonnen naast het zwembad? Of moet er eerder recreatieruimte zoals een gazon zijn voor de kinderen? Dit zijn allemaal vragen die meespelen in de beslissing waar je het zwembad precies gaat plaatsen.

De plaats van de apparatuur

Ook moet er worden nagedacht waar de apparatuur kan worden geplaatst. Bij een zwembad hoort natuurlijk ook een pompinstallatie en een warmteregelaar. Het is van belang dat je hier een vocht- en vorstvrije ruimte voor hebt. Misschien wil je hier wel een poolhouse voor plaatsen, maar misschien heb je wel een goed geïsoleerde garage of schuur.

De grootte van het zwembad

Ook de grootte van het zwembad is een aandachtspunt waarover nagedacht moet worden. De grootte van de tuin en het budget spelen hierin een belangrijke rol. Heb je plek voor een groot zwembad in je tuin? En wil je hier wel meer geld aan uitgeven? Een groter zwembad kost niet alleen meer geld bij de aanschaf, maar het kost ook meer aan water en onderhoud. Misschien volstaat een kleiner zwembad ook wel voor het gebruik wat je ervan wil gaan maken!

Het budget

Als het om zwembaden gaat, kun je het zo gek maken als je wil. De opties zijn eindeloos, en daardoor kan het zwembad al snel meer gaan kosten dan je eigenlijk in gedachten had. Bedenk dus goed wat je eisen precies zijn en houd je daar ook aan. Beslis je van tevoren dat je geen geluidsinstallatie in het zwembad nodig hebt? Houd je daar dan ook aan en laat je niet verleiden om allerlei extraatjes aan te schaffen.

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *