Er zijn klusjes die veel minder tijd in beslag nemen, want het aanbod in wandklokken is dermate groot, dat kiezen uit de beschikbare wandklokken wel heel erg moeilijk wordt. Aan de andere kant houdt dit in dat er dus ook altijd een wandklok beschikbaar is die perfect aansluit bij de rest van je interieur en je stijl. Anno 2019 is een wandklok kopen vooral een mooie wandklok kopen, want het kenmerk functioneel is niet echt meer echt van toepassing op de wandklok, die meer dan ooit gebruikt wordt ter decoratie. Zo zijn de klassieke wandklokken en de wandklok hout momenteel zeer in trek.

Hoe laat is het?

Willen we tegenwoordig weten hoe laat het is? Dan kijken we heel simpel even naar de smartphone, die tegenwoordig een vaste plaats heeft afgedwongen in de hand van elke Nederlander. Het is dan ook maar de vraag of kinderen in Nederland nog wel geleerd wordt om klok te kijken. Desondanks weten ze altijd precies hoe laat het is met dank aan de smartphone.

De moderne en heel bijzondere koekoeksklok

Een wandklok kopen? Maak dan eerst de keuze uit een klassieke of een moderne wandklok, die verkrijgbaar is met of zonder slinger. Deze klok heb je in zeer bijzondere uitvoeringen, denk maar eens aan de koekoeksklok. Deze klok blijft bijzonder en is tegenwoordig ook in een modern jasje gegoten.  Een wandklok kopen zorgt ervoor dat je veel keuzes moet maken, bijvoorbeeld uit een uurwerk op batterij, een mechanisch uurwerk of een uurwerk op netstroom. Je hebt wandklokken die rond van vorm zijn, echter heb je ook vierkante en rechthoekige varianten. Buiten dat is de wandklok te verkrijgen in enorm veel verschillende kleuren.

Alleen twee wijzers

Ook zoiets; wat doe je met de wijzers van de klok. Wil je de bekende cijfers of kies je voor de fraaie Romeinse cijfers voor de klok aan de wand? Je kunt ook kiezen voor minimalistisch, met dus simpele strepen als wijzers. Er zijn wandklokken die bestaan uit twee wijzers, de muur dient dan als achtergrond van de klok. Hoe bijzonder en minimalistisch wil je het hebben.

Klein en heel erg groot

Ook het formaat is een dingetje. Je hebt ze erg klein, maar ook in heel grote uitvoeringen die van een kale muur weer een leuke muur maken. Ondertussen is ook het aantal merken dat beschikbaar is niet meer te tellen en probeer dan maar eens de voor jou geschikte wandklok te vinden.

Stok achter de deur

En als je de klok dan toch hebt hangen, ga dan zelf maar met de (klein)kinderen aan de slag mochten ze niet weten hoe ze de tijd aflezen van jouw fraaie wandklok. Zeker weten dat ze het een interessant proces vinden. En tenslotte; hoewel we de tijd tegenwoordig dus vooral aflezen van onze smartphone, tablet of iPhone, is een wandklok toch nog wel zoiets als een stok achter de deur. Zeker met een opvallende wandklok kun je het eigenlijk niet maken om ooit nog ergens te laat te verschijnen. Dat zou wel heel erg slecht zijn met een wandklok recht tegenover je aan de wand.

 

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *