Blog

Voordelen van een zijden dekbed

We horen het steeds vaker dat mensen kiezen voor een zijden dekbed. Niet alleen slaapt men hier heerlijk onder, maar het schijnt ook nog eens bewezen beter te zijn. Experts zeggen dat het verstandig is om een zijde dekbed aan te schaffen om de slaap ten goede te komen. Wij zetten hieronder de verschillende voordelen op een rij die een zijden dekbed kan bieden.

Waarom een zijden dekbed?

  1. Zijde is erg goed om warmte vast te houden, maar ook te ontluchten. Dus wanneer het koud is hebben we het eerder warm onder een zijden deken en wanneer het warm is dan is het juist verfrissender om zijde te hebben. Zeker in een land als Nederland is dit erg prettig waar het koud wordt in de winter, maar de meeste huishoudens ook geen airconditioning hebben en het daarom warm kan worden in de zomer.
  2. Verschillende experts hebben aangegeven dat zijde goed is voor de huid en het haar. Zo schijnt katoen ervoor te kunnen zorgen dat het een trauma aan de huid en het haar kan veroorzaken. Geen slechte reden dus om je gezondheid voorop te zetten en te kiezen voor zijde.
  3. Niet alleen voor de huid en het haar is het goed, maar verschillende reuma- en parkinsonpatiënten hebben aangegeven minder pijnklachten te hebben wanneer ze onder zijde slapen.
  4. Naast de gezondheid is het zeer praktisch. Zijde trekt namelijk geen stof aan, het hoeft niet gewassen te worden en het heeft ook een lange levensduur. De lange levensduur komt ook ten goede voor je portemonnee.
  5. Tot slot is het belangrijk dat de meeste mensen ook nog heerlijk kunnen slapen onder zijde. Aangezien slaap een van de belangrijkste zaken in ons leven is om gezond en vooral fit te blijven is dit geheel niet onbelangrijk.

Meer informatie over de voordelen van slapen onder een zijde bed is te lezen op de website van Sleepwise.

 

Je houd misschien ook van..