Blog

Vind de garagedeur die bij jou past!

Normaal gesproken schaffen de meeste mensen zelden een garagedeur aan. Wanneer je naar vele jaren besluit om de deur te vervangen, dan kan het dus best wel lastig worden om tot een juiste keuze te kunnen komen. Dus welke type garagedeuren zijn er zoal?

Sectionaal garagedeur

De sectionaal garagedeur is bijzonder populair en wordt tegenwoordig vaak aangeschaft. De populariteit van dit type deur kan onder andere worden verklaard doordat dit type uitermate geschikt is voor zowel garages van nieuwe huizen als bestaande garageruimtes waarbij enkel de deur moet worden vervangen. Bovendien zijn de deurbladen van sectionale garagedeuren over het algemeen goed geïsoleerd, waardoor er minder kou de woning binnen komt via de garageruimte. Ook zijn de bladen in veel gevallen aan alle kanten van rubberen strips voorzien, zodat ook tocht buiten de deur wordt gehouden.

Belangrijk aandachtspunt bij sectionale garagedeuren

Wanneer je ervoor kiest om een sectionaal garagedeur aan te schaffen, dan is het belangrijk dat je de ruimte boven het plafond van de garage vrij houdt. De deur klapt namelijk naar boven open en wordt direct onder het plafond in de rails gehangen.

Kanteldeur

De kanteldeur kennen veel mensen als de klassieke garagedeur die vaak standaard bij nieuwbouw woningen werd geleverd. De deur is relatief gezien goedkoop, maar dat zie je dan ook op diverse vlakken terug. Zo zijn bijvoorbeeld de veren niet afgeschermd, bestaat de deur slechts uit een grote stalen plaat en is deze plaat bovendien niet geïsoleerd. Kanteldeuren zijn hierdoor eigenlijk alleen geschikt als het niet uitmaakt dat de garage koud en tochtig is.

Zijdelingse sectionale garagedeuren

Zoals de naam al doet vermoeden is dit type sectionaaldeur niet verticaal te openen, maar horizontaal. Het grote voordeel van zijdelingse sectionale garagedeuren is dat je niet de hele garagedeur hoeft te openen alvorens je de ruimte kunt betreden. Dit voordeel is ideaal als je ervan houdt om regelmatig bijvoorbeeld een stuk te gaan fietsen. Je hoeft dan immers de deur slechts gedeeltelijk te openen om je fiets naar buiten te kunnen rijden. Een ander kenmerk van zijdelingse deuren, is dat je de ruimte direct onder het plafond kunt benutten om spullen op te bergen. Aan de andere kant is het wel nodig om een van de zijmuren van de garage op te offeren, zodat de deur tijdens het openen langs de muur kan worden gehangen.

De roldeur

Het laatst type garagedeur dat we zullen bespreken is de roldeur. Dit type deur is ideaal voor garages waarvan je de ruimte optimaal wil benutten om spullen in op te bergen of wanneer er geen ruimte is om de deur naar buiten toe open te laten klappen, of zoals bij de zijdelingse deuren, de deur niet langs de muur kan hangen. Zoals de naam al doet vermoeden rolt een roldeur zich op wanneer je hem open doet en rolt hij zich uit wanneer je hem sluit.

Zoals je inmiddels begrijpt, zijn er nogal wat mogelijkheden als het gaat om het kiezen van de juiste garagedeur. Het is dan ook aan te raden om altijd een gespecialiseerd bedrijf te benaderen en om advies te vragen. Zo weet je dat je in ieder geval de juiste deur voor jouw situatie kiest. Een voorbeeld van een bedrijf dat zich geheel heeft gespecialiseerd in deuren voor garages is de garagedeur specialist in Moordrecht.

Garagedeur

Je houd misschien ook van..