Blog

. Vakantiecheck: schakel een slotenmaker in voor optimaal advies

U moet er toch niet aan denken, dat u tijdens uw vakantie te horen krijgt dat er sprake van een inbraak is binnen uw woning? Toch komt het regelmatig voor dat mensen hun woning niet goed beveiligd hebben en daardoor een groot risico op inbraken lopen. Zeker in woonwijken valt het vaak al snel op als iemand langere tijd niet thuis is. Daarbij zijn zeker jongeren geneigd om direct vakantiefoto’s vanaf hun vakantieadres op sociale media te zetten. Niet alleen zijn deze foto’s voor vrienden en familie zichtbaar, ook inbrekers kunnen vaak meekijken en op deze manier achterhalen dat uw woning onbewoond is tijdens de vakantie.

Tip: waarschuw uw kinderen voor de gevaren van het op internet zetten van vakantiefoto’s en bekijken samen met uw kinderen of hun accounts goed afgeschermd zijn.

Een alarminstallatie in huis laten installeren

Voorafgaand aan uw vakantie kunt u een slotenmaker inschakelen om de beveiliging van uw woning te controleren. Een slotenmaker kan u bijvoorbeeld aanraden om een alarmsysteem te laten installeren. Een alarmsysteem schrikt inbrekers af en waarschuwt omwonenden dat er wat gaande is binnen uw woning. In de meeste gevallen kunt u een alarminstallatie geheel naar eigen inzicht samenstellen. Mocht u voor een vooraf samengesteld systeem kiezen, let dan goed op de aanwezigheid van een certificaat op de verpakking van het systeem.

Meekijken met een elektronische camera

Een van de beveiligingscomponenten die u aan kunt sluiten om de kans op een inbraak te verkleinen is een elektronische camera. Een elektronische camera kunt u onder meer aan de gevel van uw woning hangen, waar het voor een afschrikkend effect zal zorgen. Daarbij is het met de meest moderne camera’s mogelijk om de beelden live op afstand te bekijken via een mobiele telefoon of tablet. Zo kunt u vanaf uw vakantieadres bekijken of alles veilig is thuis!

Bron:  www.leuvenslotenmaker.be

 

Je houd misschien ook van..