tuin-inrichten-tips

De tuin kun je op verschillende manieren bekijken. Sommige mensen gebruiken de tuin als speelplaats voor de kinderen, anderen juist als verlenging van de woonkamer om in de zomer lekker buiten te zitten. Als je van tuinieren houdt en graag buiten bent dan wil je ook wel graag dat de tuin echt jouw stekkie is. Daarom is het leuk om na te denken over het ontwerp en de indeling van de tuin. Er zijn veel verschillende manieren om de tuin in te delen op een unieke manier. Dit kan door gebruik te maken van verschillende soorten materialen, verschillende soorten planten en door de tuin anders in te delen.

Indelingen

De indeling van de tuin is erg belangrijk. Waar komt bijvoorbeeld het terras waar je wilt gaan zitten op een mooie zomerse dag? Wil je ook een gazon of wil je liever een vijver? Misschien wel allebei!

Toch is het terras over het algemeen het middelpunt van de hele tuin, omdat dit de plek is waar je de meeste tijd doorbrengt. Zorg voor een goed overzicht over de tuin vanaf dit terras. Stop dan ook genoeg tijd in het inrichten van het terras alleen en zorg voor unieke elementen, zoals een duurzame en authentieke pizzaoven op het terras. Deze unieke pizzaoven maakt jouw terras extra gezellig en geeft een extra reden om tijdens mooie zomerdagen familie en vrienden uit te nodigen.

Het is leuk om na te denken over de verschillende manieren waarop je de tuin kunt indelen. Ga daarom samen zitten met een pen en een papier en maak een eenvoudige schets van jullie ideeën. Het is verstandig om van tevoren ook de tuin op te meten. Door dat te doen kun je ook berekenen hoeveel vierkante meter aan tegels of stenen je bijvoorbeeld nodig hebt voor een terras.

 

Groen

Het liefst zien we zoveel mogelijk groen in de tuin. Als je van tuinieren houdt dan kun je ook naar hartenlust te werk gaan en een mooie groene tuin aanleggen. Denk hierbij aan een strak gazon, bomen, struiken, verschillende soorten planten en natuurlijk bloemen. Door gebruik te maken van een kleine heg kun je bijvoorbeeld verschillende “tuinkamers” maken. Ook het gazon en het terras kunnen gezien worden als een aparte kamer. Hierdoor kun je de tuin in eenvoudig te onderhouden stukken opdelen.

 

Bestrating

Ook op het gebied van bestrating kun je verschillende technieken gebruiken om de tuin op een unieke manier in te delen. Zo kun je bijvoorbeeld natuurstenen gebruiken van verschillende afmetingen of gebruik wildverband bestrating om een mooi terras aan te leggen. Het gebruik van sierbestrating heeft diverse voordelen.

Veel tuinen zijn voorzien van standaard stoeptegels of grote grintegels. Door jouw tuin en de bestrating aan te leggen volgens jouw eigen plan en met een unieke indeling, kun je ervoor zorgen dat jouw tuin zich onderscheid van alle andere tuinen in de straat. Maak je plan en ga aan de slag!

 

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *