Blog

Slotenmaker Gent geeft u 5 tips om de inbreker te weren

Een inbraak in huis vormt voor veel mensen een van de grootste nachtmerries. In de afgelopen jaren is het geweld wat inbrekers gebruiken om woningen binnen te dringen sterk toegenomen, waardoor er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Een inbreker wil er immers alles aan doen om u ervan te weerhouden de hulp van de politie in te schakelen. In samenwerking met de slotenmaker uit Gent geven we u graag een aantal tips die u helpen bij het weren van inbrekers uit uw woning.

Tip 1: kies voor cilindersloten op uw deuren

Een goede huisbeveiliging begint bij het plaatsen van de juiste sloten op uw deuren. Kies om deze reden voor cilindersloten met drie contactpunten. Deze sloten bieden de meeste weerstand tegen het geweld wat inbrekers gebruiken om uw deuren openbreken.

Tip 2: plaats bijzetsloten op ramen

Naast de sloten voor uw deuren is het minstens zo belangrijk om goede sloten op uw ramen te plaatsen. Wij raden u aan om te kiezen voor bijzetsloten, die worden aangeboden als opleg- en insteeksloten.

Tip 3: maak een risicoanalyse van uw woning

Laat een slotenmaker bij u langskomen om een risicoanalyse van uw woning te maken. In de risicoanalyse wordt heel duidelijk beschreven welke risico’s u loopt en hoe u ervoor kunt zorgen dat de risico’s afgedekt worden met inbraakpreventieapparatuur.

Tip 4: kies voor een alarminstallatie in huis

Veel mensen vinden sloten niet langer voldoende voor het beveiligen van een woning. Om deze reden kan het interessant zijn om na te denken over een alarminstallatie voor uw woning. U kunt een alarminstallatie zelf samenstellen, of als een geheel kopen.

Tip 5: kies voor gecertificeerde producten

Zowel bij de aanschaf van sloten, als bij het kopen van een alarminstallatie is het sterk aan te raden om te kiezen voor gecertificeerde producten. Vaak kiezen consumenten voor producten zonder certificaat, waardoor deze veel minder veilig zijn dan gedacht wordt.

 

Bron: www.gentslotenmaker.be

 

Je houd misschien ook van..