Blog

Overstappen naar een andere energieleverancier

Wat wordt de elektriciteit rekening in 2017? Dat is een vraag die bij veel mensen speelt, waarbij wordt gedacht dat deze over het algemeen hoger zal gaan uitvallen dan voorgaand jaar. Dat hoeft echter niet het geval te zijn, want het is heel goed mogelijk om deze lager uit te laten vallen. Wie namelijk aan overstappen denkt, heeft een goede kans dat hij of zij volgend jaar goedkoper uit is met de energienota. Om erachter te komen of dat daadwerkelijk zo is heb je de mogelijk om te kijken welke energieleverancier voor jou het voordeligst is. Op een vergelijkingssite heb je een goed overzicht van de goedkoopste leveranciers.

Hogere transportkosten zorgen voor hogere energierekening
Of de energienota daadwerkelijk goedkoper of duurder wordt is vaak ook afhankelijk van de netbeheerder. Wanneer de nota duurder wordt kan dit bijvoorbeeld liggen aan hogere transportkosten. Ook kunnen mensen meer moeten gaan betalen voor het vervangen van gasnetten. Eveneens kan de gemeente een belangrijke rol spelen door de precariobelasting te verhogen. Dit is een heffing die wordt gedaan op het gebruik van kabels en leidingen die onder de grond liggen.

Overstappen kan veel geld opleveren
Zoals gezegd liggen er dus vaak meerdere factoren aan ten grondslag of de energierekening hoger of lager uitvalt. In ieder geval heb je altijd de mogelijkheid om het zelf aangenamer voor je te maken. Wie jaarlijks overstapt van energieleverancier kan namelijk veel geld besparen. Vaak bieden leveranciers interessante premies wanneer je daadwerkelijk overstapt. Ook worden er vaak lagere tarieven geboden.

Overstappen loont het beste per jaar
Belangrijk is dan wel dat je het per jaar bekijkt om over te stappen. Er zijn namelijk ook leveranciers die langere contracten aanbieden, waarbij die interessanter lijken dan de jaarcontracten. Dit is echter niet het geval omdat je per jaar veel meer voordeel eruit kunt halen.

Vergelijk energieleveranciers voor het beste aanbod
Om te kijken wat voor voordeel je eruit kunt halen is het verstandig om energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Zo kan je kijken welke leverancier het dichtste bij jouw voorwaarden in de buurt komt en welke het goedkoopste tarief en meeste voordelen biedt. Wanneer je aan overstappen van energie denkt dan is het verstandig om een vergelijkingssite te raadplegen. Daar vindt je alle informatie die je nodig bent om over te stappen naar een andere energieleverancier.

Je houd misschien ook van..