Blog

Opbergtips voor kinderspullen

Iedereen herkent dit wel die kinderen heeft, je hele huis ligt vol met spullen van je kinderen. Zeker wanneer je kinderen nog jong zijn krijgen ze speelgoed in overvloed. Elke keer wanneer ze jarig zijn krijgen ze van hun familie weer enorm veel cadeautjes. Voor een kind is dit heel erg leuk alleen voor zijn ouders is dit soms een nachtmerrie. Waar laat je al die spullen?? Gelukkig zijn er steeds meer handige opberg spullen.

Speelgoedkist

Een grote speelgoedkist waarin je alle spullen kan stoppen van je kinderen. Alles op een plek is voor jezelf makkelijk maar ook voor je kinderen overzichtelijk. Je kunt op deze manier ook makkelijk je kinderen leren opruimen. Ze hoeven het maar naar een plek te brengen. Denk wel goed na over waar je een speelgoedkist opbergt. Je wilt namelijk niet dat men het hele huis moet doorlopen om bij je spullen te komen. Als je kinderen een flink stuk moeten lopen om bij hun spullen te komen heb je ook een grote kans dat er onderweg spullen laten liggen.

Speelhoekje

Creëer voor je kinderen een speciale speelruimte. Leer ze ook in deze zone te spelen. Wanneer je kinderen alleen in deze zone blijven spelen scheelt jet het een hoop opruimwerkzaamheden. Je voorkomt hiermee dat je door je hele huis speelgoed heb liggen. Je raakt ook niks meer kwijt.

Gooi speelgoed weg

Op een gegeven moment raakt je kind uitgekeken op bepaalde speelgoed. Als je merkt dat dit een lange tijd vasthoud kun je beter je speelgoed opbergen in een opslagruimte. Zeker als je denkt dat je later nog een kind krijgt dan kan je het hergebruiken. Weet je zeker dat je het niet meer gaat gebruiken gooi het dan weg of geef het weg aan een goede doel. Zo heb je bijvoorbeeld een goede doel: Het vergeten kind bijvoorbeeld. Zij kunnen deze spullen goed gebruiken.

Je houd misschien ook van..